DBC Onderhoud

Verslag van de gebruikersbijeenkomst voor de GGZ 11-02-2011 10:35

Verslag van de gebruikersbijeenkomst voor de GGZ Op 25 januari jl. organiseerde DBC-Onderhoud een gebruikersbijeenkomst voor de zorgaanbieders in de GGZ. Tijdens deze bijeenkomst kwamen de stand van zaken van de DBC GGZ-systematiek en toekomstige ontwikkelingen aan bod.

Nieuw aan de bijeenkomst was het sterk interactieve karakter van de workshops. De ruim honderd aanwezige zorgaanbieders gingen met elkaar in gesprek over de vraagstukken die in de DBC GGZ-systematiek een rol spelen.

Â

Plenaire sessie

Joost Warners, manager van de afdeling Stelselontwikkeling en Intake (SOI) van DBC-Onderhoud, opende de plenaire sessie van de gebruikersbijeenkomst met een korte terugblik op de invoering van het DBC GGZ-systeem. Eise Douma, manager van DIS, hield daarna een presentatie over de functie en werkwijze van DIS. Afke Bouten, beleidsadviseur van het team GGZ van DBC-Onderhoud, ging tijdens haar presentatie in op de wijzigingen die in 2011 zijn doorgevoerd en de stand van zaken van de DBC GGZ-systematiek. Vragen over het prestatievoorschot en de DBC-matrix werden in haar presentatie beantwoord.

Â

Openingspresentatie, Joost WarnersÂ

Â

Presentatie DIS, Eise Douma

Presentatie DBC GGZ-systematiek, Afke Bouten

Â

Na de plenaire sessie namen de bezoekers deel aan een van de twee workshops: âSpelregels in de DBC GGZ-systematiekâ voor zorgprofessionals en âDoorontwikkeling vanaf 2012â voor geïnteresseerden in de toekomst van de DBC-systematiek.

Â

Workshop

Tijdens de workshop âDoorontwikkeling vanaf 2012â ging Irene Stöver, teamcoördinator GGZ, in op de ontwikkelingen in de DBC GGZ-systematiek. De deelnemers van de workshop kregen een voorproefje van de te verwachten wijzigingen in de DBC-systematiek voor 2012.

Â

Klik hier voor de presentatie van Irene Stöver.

Â

Tijdens de workshop âSpelregels in de DBC GGZ-systematiekâ stelden de deelnemers specifieke vragen uit de dagelijkse praktijk. De deelnemers gingen hierover met elkaar in gesprek en werkten samen met DBC-Onderhoud aan het formuleren van mogelijke oplossingen.

Â

Van deze workshop is geen presentatie beschikbaar.

Â

Evaluatie

De nieuwe workshopgerichte aanpak leidde tot meer interactie en daardoor reeds tot meer diepgang dan voorheen. DBC-Onderhoud werkt deze nieuwe aanpak daarom verder uit, zodat bijeenkomsten als deze in de toekomst nog beter aansluiten op de informatiebehoefte in het GGZ-veld.