Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Flitsactie Kouwenoord/Bredenoord

Kennismaking ondernemers

Op 9 februari hebben de partners van het Ondernemershuis Zuid kennis gemaakt met een deel van de gevestigde ondernemers in het winkelgebied Kouwenoord/ Bredenoord tijdens een zogenaamde flitsactie, onder leiding van Norbert Swaneveld, portefeuillehouder Veiligheid, Economie, Sport en Communicatie van de deelgemeente IJsselmonde.

Het Ondernemershuis Zuid en partners bezoeken actief bedrijven op Zuid. Deze bezoeken worden flitsacties genoemd. Tijdens deze flitsacties maken het Ondernemershuis en partners (Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, Regionaal bureau zelfstandigen en de deelgemeente) kennis met de ondernemers. Verder vragen zij hoe het gaat en waarmee zij de ondernemers eventueel kunnen helpen. Deze persoonlijke kennismaking zorgt ervoor dat ondernemers met (latente) vragen sneller aan de juiste samenwerkingspartners gekoppeld kunnen worden. Vragen over bijvoorbeeld vergunningen, subsidies, vestigingsruimte, veiligheid en stageplaatsen kunnen rechtstreeks gesteld worden aan de partners. Kunnen vragen niet direct beantwoord worden, dan wordt gezorgd voor een goede afhandeling op een later moment.

Na geslaagde flitsacties vorig jaar in onze deelgemeente aan de Veranda en Prinsenplein was er 9 februari een flitsactie in het winkelgebied Kouwenoord/Bredenoord. De ondernemers konden het bezoek van de partners van het Ondernemershuis Zuid waarderen. Als eerste werd de trekker van het winkelgebied, de C1000, bezocht. Daar werd vooral gewezen op een veranderende wijk en daarmee samenhangend koopgedrag. Ook het belang van veilig ondernemen werd aangekaart. Na het bezoek aan de supermarkt werd Tuinenburg Confectie aangedaan, een bedrijf, dat al jaren garant staat voor een ruim assortiment aan kleding voor alle leeftijden. Tuinenburg moet het vooral hebben van de trouwe klanten en het persoonlijke contact wat door de jaren heen is ontstaan. Hierna werd Banketbakkerij Angenent bezocht, die een rijk assortiment van verse producten aanbiedt en ook een uitgebreide collectie heeft aan bonbons en andere versnaperingen. Door portefeuillehouder Norbert Swaneveld getypeerd als een echte te koesteren ambachtelijke bakker voor de wijk. Tot slot werd Boekhandel van der Pol aangedaan. De eigenaresse zit al 46 jaar in de zaak en vertelde volt trots hoe de winkel veranderde van drukkerij tot boekhandel. Een familiebedrijf in hart en nieren wat zeker in historisch opzicht het winkelgebied en de wijk heeft zien veranderen en verkleuren. De partners lieten aan de ondernemers weten dat zij met al hun vragen altijd bij het Ondernemershuis Zuid terecht kunnen.