Gemeente Oldebroek


Mantelzorgers krijgen een stem!

Een oproep aan actieve (ex-) mantelzorgers in de gemeenten Oldebroek, Putten en Nunspeet, die hun ervaringsdeskundigheid willen inzetten voor andere mantelzorgers!

Cursus: Belangenbehartiging mantelzorg
Datum: Dinsdagmorgen 1 en 15 maart 2011
Tijd: 9:30 uur - 12:30 uur, aansluitend lunch.
Plaats: Het Venster in Nunspeet
Adres: Elburgerweg 15, 8071 TA Nunspeet

Als u, als mantelzorger of ex-mantelzorger, geĂŻnteresseerd bent in thema's die mantelzorgers betreffen, wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan de cursus voor belangenbehartigers. Het is de bedoeling om na de cursus in de gemeente Oldebroek,Putten en Nunspeet een Klankbordgroep voor mantelzorgers te starten. Deze klankbordgroep zal een adviserende rol richting de gemeente en zorg- en welzijnsorganisaties ontwikkelen. Hierdoor kan uw ervaring met mantelzorg worden benut bij het ontwikkelen van nieuwe activiteiten ter ondersteuning van mantelzorgers. Mantelzorgers in de gemeente Oldebroek/Putten/Nunspeet krijgen zo een 'eigen stem'.

Door maatschappelijke ontwikkelingen zoals de vergrijzing, de verbeterde medische zorg en de wens om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, zal de druk op de naaste omgeving van iemand met een zorgbehoefte groter worden. Het aantal mantelzorgers zal dan ook de komende jaren sterk gaan toenemen. Het is van groot belang dat de ondersteuning van mantelzorgers hierop ingericht is. Mantelzorgers en ex-mantelzorgers weten als geen ander welke knelpunten men als mantelzorger tegen kan komen, als de zorg voor de naaste intensiever wordt.

De cursus voor mantelzorgers wordt uitgevoerd door Zorgbelang Gelderland en is bedoeld voor mantelzorgers in de gemeenten Oldebroek, Putten en Oldebroek.

Opgave en informatie:
Mw. H. van Gils de Jong, projectleider Informele Zorg regio Noord-Veluwe. T.: 0341-47 44 65 begin_of_the_skype_highlighting 0341-47 44 65 end_of_the_skype_highlighting E.: hvgils@regionoordveluwe.nl