Politie Gelderland-Zuid

Man overvallen in woning

Velddriel, 11-02-2011 o Een 74-jarige man uit Velddriel is donderdagavond in zijn woning overvallen door een onbekende man. De gewapende dader belaagde het slachtoffer; de man raakte daarbij gewond aan zijn hoofd en arm. Het overvallenteam zoekt getuigen die kunnen helpen deze zaak op te lossen.

De overval vond plaats rond 19.30 uur aan de Sassertweg in Velddriel, gemeente Maasdriel.

De onbekende dader belde aan bij het slachtoffer en bedreigde hem met een vuurwapen. Daarna werd het slachtoffer met een stuk hout geslagen op diens hoofd. Tijdens het afweren liep de man ook letsel op aan zijn arm. De dader vertrok met een klein geldbedrag in onbekende richting. Op dit moment is niet bekend hoe de dader kwam of is vertrokken.

Het slachtoffer is voor medische behandeling naar het academisch ziekenhuis in Utrecht overgebracht. Direct na de melding heeft de politie in de omgeving, het buitengebied, een onderzoek gehouden. Daarbij is met enkele buurtbewoners gesproken. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan, vandaag wordt dit voortgezet. Het overvallen team hoopt echter met meer getuigen te spreken, om deze zaak te kunnen oplossen.

Signalement dader

Blanke man, ongeveer 30 jaar oud

De dader sprak Nederlands.

Getuigen gezocht

De politie vraagt getuigen of mensen die menen anderszins informatie te hebben om contact op te nemen met het overvallenteam op 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem". (01)

Laatst gewijzigd 11-02-2011 12:20 | © Regio Gelderland-Zuid |