Politie Utrecht

Persberichten Eemland Zuid, 12.50 uur

Utrecht , 11-02-2011

Getuigenoproep overval horeceabedrijf
AMERSFOORT Donderdag 10 februari vond omstreeks 21.00 uur een gewapende overval plaats op een restaurant aan de Cruquius.

Net voor sluitingstijd kwamen er twee mannen de horecazaak binnen en zij bedreigden daarop direct een medewerker met een wapen. Toen de verdachten de zaak verder inliepen, wist de medewerker te ontkomen en vluchtte weg. Tijdens zijn vlucht is hij gewond geraakt aan zijn hoofd. Het slachtoffer alarmeerde direct de politie. De twee verdachten waren al ontkomen toen de politie arriveerde.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen van de overval of die de twee mannen voor of tijdens de overval verdacht rond het pand hebben zien hangen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland Zuid via telefoonnummer 0900-8844. Het signalement van de verdachten luidt als volgt: verdachte 1 is tussen de 18 en 22 jaar, heeft een smal postuur, een getinte huidskleur en is ongeveer 1.80 meter lang. Verder droeg hij een zwart jack tot op de heupen van glimmende stof met waarschijnlijk een capuchon en een zwarte broek. Verdachte 2 heeft hetzelfde signalement als verdachte 1 maar is iets langer dan verdachte 1, nl 1.90 meter lang.

Bromfietscontrole
AMERSFOORT De politie hield op donderdagmiddag 10 februari tussen 13.30 uur en 14.00 uur een bromfietscontrole aan de Parelhoen. In totaal zijn 48 brommers gecontroleerd, hiervan waren er 25 niet in orde. Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van een kentekenplaat, een valse kentekenplaat en het rijden met te hoge snelheid. Ook zijn er drie uitlaten in beslaggenomen.