Politie Gelderland-Zuid

Drie insluipers aangehouden

Geldermalsen en Beesd, 11-02-2011 o Drie mannen uit Badhoevedorp en Zwaanshoek zijn donderdagavond in Tiel aangehouden door de politie, op verdenking van bedrijfsinsluiping. De verdachten zijn 22, 23 en 32 jaar oud.

Donderdagmiddag werd ingebroken bij een bedrijfswoning aan de Molenstraat in Ophemert. De inbrekers waren weggereden in een busje. Een getuige had de daders gezien en gaf een duidelijk signalement van de 3 daders en een opschrift op het weggereden busje.

Surveillerende agenten keken uit naar de auto en zagen deze rijden in de Papesteeg in Tiel. De inzittenden bleken bekenden van de politie en veelplegers in meerdere regios. De verdachten zijn aangehouden op verdenking van insluiping. Zowel de auto als een groot geldbedrag dat een van de verdachten bij zich had, zijn in beslag genomen.

Andere inbraak

Tijdens het onderzoek bleek donderdagavond dat dezelfde middag een insluiping had plaatsgevonden in een bedrijfsruimte in Geldermalsen. Daarbij was een geldbedrag weggenomen. Het signalement van de aangehouden verdachten kwam overeen met de personen die zich verdacht hadden opgehouden bij het bedrijf. In het onderzoek tegen deze verdachten, wordt ook deze zaak meegenomen door de recherche van politieteam Geldermalsen. (01)

Laatst gewijzigd 11-02-2011 13:01 | © Regio Gelderland-Zuid |