Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 11-02-2011

GPS-signaal leidt politie naar woninginbrekers

BERGEN OP ZOOM/BREDA: De politie hield donderdag drie verdachten van inbraak aan. Het gaat om een 30-jarige Bredanaar en een 20-jarige en 23-jarige man uit Den Haag. De politie kwam de drie op het spoor door een GPS-signaal.

Donderdag werd tussen 01.00 uur en 07.30 uur ingebroken in een woning aan de Botter in Bergen op Zoom. Bij de inbraak werden gaatjes geboord in een buitendeur en namen de daders computerapparatuur, autosleutels en de bijbehorende auto weg. Het gaat om een een zwarte BMW 530D met kenteken 07-KNT-5. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

De gedupeerde kon de computerapparatuur via een GPS-signaal opsporen en de locatie waar het apparaat zich bevond uitlezen. Aan de hand hiervan gingen het woninginbrakenteam en leden van het team Breda-Noord van de politie een woning aan de Bergdreef binnen. Hier zou het apparaat zich op dat moment bevinden. In de woning werden de drie verdachte, een 20-jarige Bredanaar, een 23-jarige en een 20-jarige man uit Den Haag aangehouden. Ook werd de gestolen apparatuur tijdens een huiszoeking aangetroffen. Daarnaast nam de politie nog meer goederen in beslag die waarschijnlijk gestolen zijn. De politie onderzoekt waar de spullen vandaan komen.

De drie verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De auto is nog niet teruggevonden.

Man beroofd van portemonnee

ETTEN-LEUR: Donderdagavond liep een 49-jarige man uit Etten-Leur rond 21.15 uur over een parkeerterrein aan de Anna van Berchemlaan. Hij werd aangesproken door een onbekende jongeman, die hem bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en hem dwong zijn portemonnee af te staan. Toen de gedupeerde de portemonnee afstond ging hij er vandoor in onbekende richting. De gedupeerde belde zijn vrouw, die hem ophaalde en ging hierna naar het politiebureau. Van de man is aangifte opgenomen. Op het moment dat de politie op de hoogte was van de straatroof werd er een SMS-Alert uit gedaan. Hierin werd in eerste instantie gesproken over een overval, maar het bleek later om een straatroof te gaan. Ook werd er een summier signalement van de dader gegeven, die een getinte huidskleur heeft en gekleed was in een grijs joggingpak met blauwe accenten.
Getuigen die aanslaan op dit signalement worden nog steeds verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Oosterhouter dreigt met ijzeren staaf

BREDA - De politie heeft gisteravond een 29-jarige Oosterhouter aangehouden voor bedreiging. Een 23-jarige vrouw uit Breda meldde dat haar ex-vriend, de 29-jarige aan de deur stond. Hij dreigde de ruiten te vernielen. De politie nam poolshoogte en trof de man voor de woning aan. Hij had een ijzeren staaf bij zich. Nadat de agenten hem
gesommeerd hadden de staaf weg te leggen, voldeed hij daaraan. De man werd ingerekend.

Opzittenden gestolen scooter ingerekend

BREDA - De politie heeft gistermiddag, in de omgeving van de Gielis Beijsstraat twee minderjarige jongens van 16 en 17 jaar, beiden uit Breda aangehouden. Tijdens een tegenhoudactie zagen agenten rond 16.45 uur de scooter met daarop beide jongens rijden in de Heuvelstraat. Bij het zien van de agenten veranderde de scooter van richting en reed weg. Agenten volgden het voertuig wen gaven een stopteken. De bestuurder voldeed hier niet aan. Er ontstond een korte achtervolging. Beide opzittenden sprongen in de omgeving van de Gielis Beijsstraat van het voertuig en renden weg. Het lukte de politie beiden te achterhalen. Onderzoek wees uit dat de scooter waarop ze reden van diefstal afkomstig was. De kentekenplaat op het voertuig hoorde niet bij de scooter. Ook deze stond gesignaleerd. Beide jongens zijn op het bureau voor onderzoek ingesloten.

Alerte getuige vat woninginbreker in de kraag

BREDA - De politie heeft gistermorgen een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden. Hij wordt ervan verdacht gepoogd te hebben in te breken in een woning aan de Zelzatestraat. Een oplettende getuige, een 38-jarige man uit Tilburg, voorkwam dit en vatte de jongen in de kraag. Hij droeg hem over aan de gewaarschuwde agenten die hem meenamen naar het bureau. Hij is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie ontving rond 11.40 uur de melding van een poging inbraak in een woning in de Zelzatestraat. De Tilburger meldde gezien te hebben dat twee jongens poogde het raam van de woning te forceren met een breekijzer. Nadat de getuige hen daarover aansprak kozen ze het hazenpad. Hij achtervolgde het tweetal. Het lukte de Tilburger één van de twee in het Wommelgemhof vast te pakken. Agenten namen de verdachte over en brachten hem naar het bureau. Bij de woning in de Zelzatestraat trof de politie op verschillende locaties braakschade aan. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.

Volgende week in Bureau Brabant

BREDA: Volgende week worden er in Bureau Brabant twee zaken uit Breda behandeld.

Diefstal laarzen bij schoenwinkel in Breda
Op woensdag 20 oktober 2010 omstreeks 9.35 uur zijn er twee paar laarzen gestolen in een schoenwinkel. Twee vrouwen gaan de winkel binnen en bekijken verschillende soorten schoeisel. Eén van de vrouwen past ook een paar laarzen. Terwijl zij daarmee bezig is, stopt de andere vrouw twee paar laarzen in haar tas , waarna ze de winkel verlaten. Deze diefstal is geregistreerd op camera.

Overval op kledingzaak in Breda
Op maandag 13 december 2010 om 09.50 uur opent een medewerker een kledingwinkel op de Houtmarktpassage de zaak. Hij schakelt het alarm uit. Hij wil de deur achter zich dicht doen maar dit lukt niet omdat er iemand van buitenaf hard tegen aan duwt. Opeens ziet de medewerker een hand met pistool door de kier van de deur verschijnen en gaat van schrik achteruit. Er komen twee mannen het magazijn binnen waarna ze vragen naar de kluis. Onder bedreiging opent de medewerker de kluis. Nadat de overvallers geld uit de kluis hebben gehaald, vluchten ze. De medewerkers blijven achter in het magazijn en bellen 112. Zij denken, dat de overvallers nog steeds in de winkel zijn en daarom wordt er door de politie een arrestatieteam ingezet. Helaas zijn de overvallers verdwenen.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 14 februari 2011 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 15 februari 2011 om 17.00 uur.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 11-02-2011 13:11 | © Regio Midden en West Brabant |