Gemeente Millingen


Hoogwerker brandweer goed inzetbaar bij boomonderhoud

Flexibel inzetbaar

Sinds afgelopen maand heeft de brandweer Millingen-Ubbergen-Groesbeek (MUG) een nieuwe hoogwerker in gebruik. Deze machine wordt niet alleen ingezet bij calamiteiten zoals tijdens brand, maar ook voor het onderhoud van grote bomen in de gemeenten Millingen aan de Rijn en Groesbeek.

Er is een goede samenwerking tussen de brandweer en openbare werken, met dien verstande dat tijdens het onderhoud van de bomen zowel mannen van de brandweer als de boomverzorgers van Millingen en Groesbeek de werkzaamheden uitvoeren. Door deze samenwerking is de machine optimaal inzetbaar en leren zowel de brandweermannen als de boomverzorgers de machine goed te benutten.

Snelle inzet mogelijk

Het is ideaal om een hoogwerker direct te kunnen inzetten; zo kan bij stormschade binnen "no time" het probleem worden opgelost. Ook kan de machine worden ingezet om onderhoud te verrichten beneden het maaiveld, bijvoorbeeld in een watergang omdat de korf (bak) circa 5 meter lager geplaatst kan worden en zelf een gewicht van circa 500 kg kan dragen of tillen.