Gemeente Leudal


Nieuws

Uitbreiding Nunhems Netherlands BV in de gemeente Leudal

Het college van B&W van Leudal heeft op 8 februari 2011 het besluit genomen tot principemedewerking aan het uitbreidingsverzoek van Nunhems Netherlands BV. Nunhems vraagt uitbreiding aan de oostzijde van de Napoleonsweg te Nunhem, gemeente Leudal.

Keuze locatie

Nunhems is circa 3 jaar geleden begonnen met de planvorming. Via een geleidelijk proces van uitbreiding zal er een bedrijfslocatie ontstaan van ca. 25 hectare, waarvan ca. 20 hectare glasopstand. In de zoektocht naar een geschikte uitbreidingslocatie is een aantal potentiële locaties naar voren gekomen: in Noord-Limburg, in Monheim am Rhein in Duitsland (hier heeft de firma Bayer ruim 200 hectare beschikbaar) en in de gemeente Leudal.

Behouden voor Limburg

Het besluit sluit aan bij de oproep van de gemeenteraad actief mee te werken aan het vinden van een geschikte uitbreidingslocatie binnen de gemeente Leudal.
Reeds eerder heeft de Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten van Limburg opgeroepen positief te besluiten over een aanvraag van een uitbreiding binnen Leudal. Dit met het doel om Nunhems als kwalitatief hoogstaande bedrijf ook voor de toekomst voor Limburg te behouden en de weg vrij te maken voor een inpassing in het Provinciaal Omgevingsplan Limburg. Wethouder Vogels: "Door mee te werken aan de uitbreiding binnen Leudal, wil het college Nunhems Netherlands BV graag behouden voor de lokale en regionale economie".

Verdere ontwikkelingen

Het college van B&W heeft Nunhems nadrukkelijk gevraagd om alle ontwikkelingen tijdig en zorgvuldig te communiceren met alle belanghebbenden. De eerste aanzet tot ruimtelijke inpassing is hierbij een belangrijk onderdeel. Deze werd 31 januari jl. door Nunhems aan het college gepresenteerd. (De studie geeft een duidelijke indruk van de ruimtelijke aspecten, die overigens nog moeten worden uitgewerkt.)

Ter inzage

Het principeverzoek uitbreiding Nunhems Netherlands BV oostzijde Napoleonsweg ligt voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis te Heythuysen, Dorpstraat 1 en bij het loket Milieu, Bouwen en Wonen, Markt 6 te Roggel.
De publieksbalie in Heythuysen is geopend op werkdagen van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en tevens op donderdag van 14.00 tot 19.00 uur.
Het loket Milieu Bouwen en Wonen in Roggel is geopend op werkdagen van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.
Daarnaast is het plan te raadplegen op de gemeentelijke website www.leudal.nl onder het kopje 'Wonen en Leven - Bouwen en Wonen - Ruimtelijke plannen'.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
* Gemeente Leudal, afdeling Communicatie respectievelijk wethouder Vogels tel. 0475 - 85 90 00

* Nunhems Netherlands BV, de heer U. Dijkshoorn, brand manager tel. 0475 - 59 92 26 of 06 - 15 00 47 65