Gemeente Rotterdam

minder lasten voor kleine ondernemingen

Wijzigingen Precario- en Reclamebelasting

11 februari 2011 | Gemeentebelastingen Rotterdam | persbericht

Vanaf belastingjaar 2011 wordt geen Precario- en Reclamebelasting berekend voor kleine terrassen en reclame-uitingen bij een vestiging. Terras in Rotterdam

De gemeenteraad nam eind 2010 de beslissing om de lasten voor kleine ondernemingen te verlagen door wijzigingen voor Precario- en Reclamebelasting door te voeren. In maart verstuurt Gemeentebelastingen de aanslagen Precario- en Reclamebelasting voor belastingjaar 2010, waarop de nieuwe berekening niet van toepassing is. Ondernemers zullen de wijzigingen dus pas op hun aanslag over belastingjaar 2011 terug zien. De verzending van deze aanslagen staat gepland voor het eerste kwartaal van 2012.

Wat is er gewijzigd?
Ondernemers met een klein terras van maximaal 50m² hoeven hiervoor geen Precariobelasting meer te betalen. Voor terrassen met grotere afmetingen moet nog wel belasting betaald worden, maar alleen voor het deel van de totale oppervlakte dat groter is dan 50m². Voor precario-objecten, bijvoorbeeld luifels, zonneschermen en bouwmaterialen en voor voorwerpen onder de grond, zoals pijpleidingen, kabels en buizen zijn geen wijzigingen, hiervoor wordt vanaf de eerste m²/m Precariobelasting berekend.

Ook voor reclame-uitingen tot en met 30m² die bij een vestiging horen wordt geen Reclamebelasting meer berekend. Reclame-uitingen die niet bij een vestiging horen, worden nog wel vanaf de eerste m² belast.