Valentijnsdag vooral populair onder stelletjes

11/02/2011 13:45

MarketResponse Nederland BV

Hoewel Valentijnsdag van oorsprong een dag was van anonieme liefde, is het tegenwoordig vooral een dag geworden waarop geliefden elkaar extra aandacht geven. Dit blijkt uit het Nationale Valentijnsonderzoek van Research- & Consultancybureau MarketResponse.

Eén op de vijf Nederlanders van 16 jaar en ouder geeft aan dit jaar iets aan Valentijnsdag te doen. Hiervan hebben er negen op de tien een relatie. Men viert Valentijnsdag door met de partner uit eten te gaan of een klein cadeautje te geven. Onder Nederlanders zonder relatie blijft het sturen van een kaartje populair.

Liever een echte kaart dan een e-card

Een meerderheid van zeven op de tien Nederlanders ontvangt liever een echte Valentijnskaart dan een internetkaart. Vooral vrouwen hechten belang aan een echte persoonlijke kaart.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het commerciële karakter van Valentijnsdag een veel genoemde reden is om niets aan deze dag te doen. Opvallend is dat ook bijna tweederde van Nederlanders die er wel iets aan doen, Valentijnsdag te commercieel vindt.





http://www.marketresponse.nl/nieuws/opinie/valentijnsdag-vooral-populair-onder-s