Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 11 februari

Alkmaar, 11-02-2011 o 14.15 uur

Poging overval op woning

Zuid-Scharwoude, donderdag 10 februari

Vrijdagochtend vond een poging tot een overval plaats op een woning aan de Dorpsstraat. Net na middernacht werd er aangebeld. De 49-jarige bewoner deed het slaapkamerraam open en zag dat er een meisje voor de deur stond. Het meisje gaf aan dat ze autopech had. De bewoner ging naar beneden en maakte de deur open. De deur werd meteen naar binnen geduwd door een man van circa 20 jaar oud. De man stapte naar binnen. Het meisje kwam hier achteraan. De bewoner werd bedreigd met een vuurwapen.

Er ontstond een worsteling in de hal waarbij de 49-jarige bewoner een aantal malen met het vuurwapen tegen zijn hoofd werd geslagen. Hij liep hierdoor een wond op aan zijn hoofd. De bewoner wist de man met de stok van een vloerwisser te slaan. Hierna gingen de twee ervandoor.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Dorpstraat donderdagavond of vrijdagochtend iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Insluiper betrapt

Castricum, donderdag 10 februari

Een 41-jarige man uit Oostenrijk werd donderdagmiddag aangehouden op de Brederodestraat. Een bewoonster van de Meidoornlaan was boven toen zij gerommel beneden hoorde. Zij liep naar beneden en trof een vreemde man in haar bijkeuken aan. De man gaf in het Engels aan dat hij iemand zocht en noemde een straatnaam. Hij bleef tegen de bewoonster aanpraten en vertrok na het gesprek. De vrouw belde de politie. Deze maakte een zoekslag in de omgeving. Tijdens deze zoekslag kwam er een melding binnen dat er een vreemde man stond in de tuin van een bewoner aan de Constantijn Huijgenstraat. Het signalement kwam overeen met de man die de bewoonster van de Meidoornlaan in de bijkeuken aantrof. De man werd aangetroffen op de Brederodestraat, waar hij net van een erf van een woning kwam lopen. De man werd aangehouden voor insluiping.

Mishandeling

Den Helder, donderdag 10 februari

Een 38-jarige man uit Den Helder is vrijdagochtend rond 00.30 uur aangehouden in zijn woning. De man was rond 23.15 uur naar de woning van zijn vriendin gegaan. De vrouw lag op bed en werd door de man wakker geschud. De vrouw vroeg hem weg te gaan. Ze kregen ruzie waarbij de man de vrouw bij de keel greep en gaf haar een klap op haar mond. Toen de vrouw aangaf dat zij de politie ging bellen ging de man weg. Hij werd in zijn woning aangehouden voor mishandeling.

HALT voor afsteken vuurwerk

Wieringerwerf, donderdag 10 februari

Drie jongens van 13 en 12 uit Wieringerwerf en Middenmeer krijgen een HALT-traject voor het afsteken van vuurwerk. De politie kreeg een melding dat er jongens vuurwerk vanaf het viaduct bij Wieringerwerf op de snelweg gooiden. Agenten zagen bij het binnenrijden van Wieringerwerf de jongens op het viaduct staan. Zij waren Romeinse kaarsen aan het afsteken en richtten dit richting de snelweg. Een 13-jarige jongen uit Middenmeer kon worden aangehouden. De andere twee jongens kwamen later naar het politiebureau. De drie krijgen een HALT-afdoening. Het resterende vuurwerk wat zij nog thuis hadden werd ingeleverd bij de politie.

Bromfietscontrole

Stompetoren, vrijdag 11 februari

Vrijdagaochtend werd er tussen 07.00 een 09.30 uur een bromfietscontrole gehouden op de Noordervaart. Er werden in totaal 39 bromfietsers gecontroleerd. Er werden negen overtredingen van de constructiesnelheid geconstateerd. De hoogst gemeten constructiesnelheid was 80 km/u. Van drie bromfietsers werd het rijbewijs ingevorderd.