Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt dader van verkeersagressie

Ammerzoden, Hedel, 11-02-2011 o De politie van het team Bommelerwaard is op zoek naar de bestuurder van een donkerkleurige auto die zich op zondagavond 6 februari heeft schuldig gemaakt aan een ernstige vorm van verkeersagressie en daarbij ook nog schade heeft veroorzaakt.

Een 21-jarige vrouw uit Zaltbommel deed de afgelopen week aangifte. Zij reed zondagavond met haar zilverkleurige Volkswagen Polo over de Bergsche Maasdijk, ter hoogte van Nederhemert, in de richting van Ammerzoden. Een achteropkomende auto reed bijna tegen haar achterbumper en bleef op hinderlijke wijze bumperkleven. De bestuurder van die donkerkleurige auto probeerde daarna om haar auto van de weg te drukken. Het slachtoffer probeerde aan haar achtervolger te ontkomen maar die bleef dicht achter haar rijden.

De route ging via de Slijkwellsedijk, Molenstraat, Nederhemertse Kade naar de Maaswaalweg. Daar zag zij kans om de auto te keren en reed vervolgens dezelfde route terug door Ammerzoden en Hedel naar de Achterdijk. Daar passeerde de onbekende automobilist haar.

Zij probeerde opnieuw te keren. Toen reed de agressieve bestuurder plankgas achteruit tegen de auto van de vrouw die daardoor beschadigd raakte, en ging er vervolgens vandoor.

Getuigenoproep

Van de aanrijding en de achtervolging die daaraan vooraf ging moeten meerdere mensen getuige zijn geweest. Die worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zaltbommel op telefoonnummer 0900 8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 7000. (03)

Laatst gewijzigd 11-02-2011 14:12 | © Regio Gelderland-Zuid |