Gemeente Lelystad

Gemeente Lelystad breidt digitale producten uit

Vrijdag 11 februari 2011

Sinds kort zijn de mogelijkheden om digitaal zaken te doen met de gemeente Lelystad uitgebreid met vijf nieuwe producten. Dit zijn: hond aan- of afmelden voor de hondenbelasting, bezwaar of klacht indienen, een machtiging voor een automatische incasso aanmelden, wijzigen of intrekken of een betalingsregeling digitaal aanvragen. Hiermee is de digitale dienstverlening van de gemeente aan haar klanten verder uitgebreid en kunnen inwoners via www.lelystad.nl/digitaalloket nog makkelijker zaken doen met de gemeente.

Snel, makkelijk en efficiënt

Digitaal zaken doen met de gemeente is makkelijk, snel en efficiënt, op de tijd en plaats dat het jezelf goed uitkomt. Vorig jaar zijn de eerste zes digitale producten beschikbaar gekomen. Zo kunnen inwoners al geruime tijd via het digitaal loket van de gemeente meldingen over de openbare ruimte doen (bijvoorbeeld over de loszittende stoeptegel of een lantaarnpaal die het niet doet), maar ook een geboorte uittreksel of een uittreksel van de burgerlijke stand aanvragen of de status van hun bouw- of sloopvergunning inzien. In totaal zijn op dit moment elf producten digitaal beschikbaar. De gemeente werkt er hard aan om nog meer producten digitaal beschikbaar te stellen.

Digitaal afspraak maken

Inmiddels maken veel inwoners gebruik van de mogelijkheid om digitaal een afspraak te maken met de Stadswinkel. Ze hoeven dan niet aan de balie te wachten maar zijn op de afgesproken tijd meteen aan de beurt. Een digitale afspraak maken kan via www.lelystad.nl/digitaalloket.

DigiD

Voor het digitaal zaken doen met de gemeente, is een DigiD nodig. De toegang met DigiD garandeert dat alleen die persoon bij zijn of haar persoonlijke gegevens kan. Een DigiD is aan te vragen via www.digid.nl.

Overzicht beschikbare digitale producten


1. Meldingen openbare ruimte


2. Afspraken maken voor:

* Aanvragen identiteitskaart

* Aanvragen paspoort

* Aanvragen rijbewijs

* Afhalen van reisdocumenten

* Afhalen rijbewijs

* Uittreksel Gemeentelijke Basis Administratie
* Uittreksel Burgerlijke Stand

* Aangifte Verhuizing binnen Lelystad

* Aangifte Vestiging (verhuizing naar Lelystad)
* Aanvragen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)


3. Afspraak maken zodat u teruggebeld wordt in het kader van de WMO (Wet Maatschappeijke Ondersteuning)


4. Status bouw -en sloopvergunning inzien


5. Uittreksel aanvragen uit het bevolkingsregister


6. Uittreksel aanvragen burgerlijke stand


7. Aan- en afmelding hondenbelasting


8. machtiging automatische incasso aanmelden,intrekken of wijzigen


9. indienen bezwaar (algemeen)


10. indienen klacht


11. aanvragen betalingsregeling
Ja