DBC Onderhoud

Nieuwe zorgproductenviewer en servicegrouper
11-02-2011 13:34

Nieuwe zorgproductenviewer en servicegrouper DBC-Onderhoud introduceert twee nieuwe producten die u ondersteunen bij het werken met DOT. De volledig vernieuwde zorgproductenviewer geeft inzicht in de productstructuur en met de nieuwe servicegrouper achterhaalt u oorzaken van uitval. Het gebruik van deze producten is gratis.

Â

Zorgproductenviewer
De zorgproductenviewer biedt via internet een blik op de DOT-productstructuur vanuit verschillende invalshoeken, ook vanuit de huidige DBCâs. De eerste versie was bedoeld voor deskundigen die inhoudelijke bijdragen leverden aan DOT. Vanuit de zorginstellingen kwam de vraag naar een eenvoudige versie voor dagelijks gebruik en deze is nu gerealiseerd. Deze viewer biedt onder meer een volledig nieuwe, interactieve benadering van de beslisbomen. Op dit moment kunt u alleen de RS05-productstructuur bekijken. Dit is de conceptproductstrutuur van DOT die op 1 juli 2010 is opgeleverd. Vanaf medio april ook de nieuwe RS08-productstructuur beschikbaar.

Â

U heeft MS Silverlight nodig om de nieuwe viewer te gebruiken. Dit is een gratis programma dat vaak al op de computer is geïnstalleerd. De oude viewer blijft vooralsnog beschikbaar voor het opzoeken van meer gedetailleerde informatie. Gaandeweg zal de nieuwe viewer meer informatie bieden en de oude viewer overbodig maken.

U kunt de zorgproductenviewer hier vinden. Let op: het kan zijn dat u hier nog even de oude versie aantreft. Dat heeft te maken met de DNS-server van uw provider. In dat geval kunt u het later nog eens proberen.

Â

Servicegrouper
Als u te maken heeft met uitval binnen DOT, kan de servicegrouper uitkomst bieden. Deze geeft inzicht in de afleiding van een individuele casus in de beslisboom. U kunt in de servicegrouper naar wens zorgactiviteiten veranderen en vervolgens nagaan wat dit met de afleiding doet. Op basis van deze informatie kunt u eventueel de oorspronkelijke dataset aanpassen en opnieuw aan de officiële grouper aanbieden. De servicegrouper wordt in de loop van 2011 beschikbaar gesteld en is dan te benaderen via een koppeling in uw ZIS.