Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 11-02-2011

Drie aanhoudingen na overval op woning

HOEVEN: De politie hield vrijdagnacht drie mannen aan op verdenking van het plegen van een overval. Ze worden verdacht van het overvallen van een 61-jarige inwoner van Hoeven in zijn woning.

De politie kreeg vrijdag om 01.48 uur melding van een bewoner van de Mgr. Van Hooijdonklaan. De 61-jarige man meldde dat hij zojuist was overvallen door meerdere personen. Na het vertrek van de daders alarmeerde de gedupeerde de politie. Op weg naar de woning kwamen agenten in de Mgr. Van Hooijdonklaan drie mannen tegen, die staande werden gehouden voor controle. In hun bezit werden bivakmutsen en een vuurwapen aangetroffen. Op straat werd nog een vuurwapen gevonden. De goederen zijn in beslag genomen. De politie heeft met een diensthond gezocht sporen in de omgeving.
Agenten sloegen een ruit van de woning in om de bewoner uit zijn benarde positie te bevrijden. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis in verband met benauwdheid. De daders zouden er vandoor zijn gegaan met onder andere een geldbedrag.

De verdachten, een 30-jarige man uit Breda, een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 40-jarige inwoner van Breda, zijn ingesloten voor verhoor.

De politie onderzoekt de zaak verder.

GPS-signaal leidt politie naar woninginbrekers

BERGEN OP ZOOM/BREDA: De politie hield donderdag drie verdachten van inbraak aan. Het gaat om een 30-jarige Bredanaar en een 20-jarige en 23-jarige man uit Den Haag. De politie kwam de drie op het spoor door een GPS-signaal.

Donderdag werd tussen 01.00 uur en 07.30 uur ingebroken in een woning aan de Botter in Bergen op Zoom. Bij de inbraak werden gaatjes geboord in een buitendeur en namen de daders computerapparatuur, autosleutels en de bijbehorende auto weg. Het gaat om een een zwarte BMW 530D met kenteken 07-KNT-5. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

De gedupeerde kon de computerapparatuur via een GPS-signaal opsporen en de locatie waar het apparaat zich bevond uitlezen. Aan de hand hiervan gingen het woninginbrakenteam en leden van het team Breda-Noord van de politie een woning aan de Bergdreef binnen. Hier zou het apparaat zich op dat moment bevinden. In de woning werden de drie verdachte, een 20-jarige Bredanaar, een 23-jarige en een 20-jarige man uit Den Haag aangehouden. Ook werd de gestolen apparatuur tijdens een huiszoeking aangetroffen. Daarnaast nam de politie nog meer goederen in beslag die waarschijnlijk gestolen zijn. De politie onderzoekt waar de spullen vandaan komen.

De drie verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De auto is nog niet teruggevonden.

Man overlijdt bij bouw carnavalswagen

HALSTEREN: De hulpdiensten werden donderdag om 21.45 uur gealarmeerd, omdat aan de Canadaweg een ongeval was gebeurd. Bij het bouwen van een carnavalswagen was er een man dusdanig gewond geraakt dat hij niet meer in leven was. Met telefonische ondersteuning van de meldkamer werd geprobeerd de man te reanimeren. Ambulancepersoneel nam de reanimatie bij aankomst over, maar het mocht niet meer baten. De 44-jarige man uit Halsteren overleed ter plaatse.
De man bleek bezig te zijn geweest met lassen in de loods toen een vat ontplofte. Wat er in het vat zat is niet bekend. Door de explosie raakte de man gewond. Ook ontstond er een klein brandje. Wat door de aanwezigen werd geblust.
Op het moment van het ongeval waren er ruim 10 personen aanwezig in de loods en bezig aan de bouw van de wagen. Zij waren zeer ontdaan door het gebeurde en voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.
De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld in de loods om de precieze toedracht van het ongeval vast te stellen. Ook zijn meerdere getuigen gehoord.

Twee aanhoudingen voor poging diefstal fiets

ROOSENDAAL: De politie kreeg donderdag om 23.30 uur melding van een verdachte situatie aan de Boulevard. De melder sprak van een mogelijke inbraak. Ze hoorde geluiden bij haar woning en ging poolshoogte nemen. Ze zag twee mannen staan en sprak ze aan. De twee liepen vervolgens weg. De politie zag op de kruising tussen de Wilhelminastraat en de Emmastraat twee mannen lopen met een fiets waarvan ze het achterwiel optilden. De twee zetten bij het zien van een politieauto de fiets aan de kant en liepen allebei een andere kant op. De 26-jarige en 30-jarige Roosendaler werden staande gehouden. Ze waren in het bezit van inbrekerswerktuig en sleutels, die bleken te behoren bij de fiets van een buurtbewoonster. De twee zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn ze ingesloten voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Politie zoekt getuigen in rechercheonderzoek

ZEVENBERGEN: De politie is in verband met een rechercheonderzoek dringend op zoek naar getuigen. Getuigen die woensdag 9 februari tussen 07.30 uur en 08.30 uur een busje of bestelauto hebben gezien, die geparkeerd stond onder de Keteltunnel, in de buurt van de Pelikaan, worden verzocht zich te melden bij de politie. Het gaat om een voertuig, wat met de neus richting de bebouwde kom van Zevenbergen, geparkeerd stond. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 11-02-2011 15:07 | © Regio Midden en West Brabant |