Gemeente Laren


Gemeente en Stichting Warrekam tekenen overeenkomst

08-02-2011
Gemeente Laren en Stichting Warrekam hebben een overeenkomst ondertekend waarin onder andere afspraken zijn gemaakt over de overgang van de stichting naar een nieuwe organisatie voor het Cultuurhuis. Ook over de huisvesting zijn afspraken vastgelegd. Met de ondertekening van deze overeenkomst is een volgende stap gezet in de realisatie van het nieuwe sociaal culturele hart van Laren: Cultuurhuis en Centrum voor Muziekverenigingen en Muziekonderwijs.

Na zeer zorgvuldig en constructief overleg tussen de gemeente en Stichting Warrekam zijn afspraken gemaakt over:
* huisvesting van het sociaal cultureel werk in het nieuwe Cultuurhuis

* tijdelijke huisvesting van de stichting Warrekam in het gemeentehuis

* de overgang naar een nieuwe organisatie van de Stichting Warrekam, waarbij Stichting Warrekam haar tot dusver uit te voeren beheertaken van het gebouw overdraagt aan de gemeente
* de wijze waarop nadere prestatieafspraken worden gemaakt over het sociaal cultureel werk in Laren; de komende jaren worden daarbij als overgangsperiode gezien.

Huisvesting Cultuurhuis
Het sociaal cultureel werk wordt vanaf 1 maart aanstaande tijdelijk gehuisvest in het gemeentehuis van Laren. Als alles volgens planning verloopt kan het Cultuurhuis voor de zomer van 2012 in gebruik worden genomen.

Het Cultuurhuis is onderdeel van het zogenoemde WSI project. Het oude gebouw de Warrekam en het gebouw de Schering&Inslag worden de komende tijd verbouwd en met elkaar verbonden om zo samen vanaf 2012 hèt sociaal culturele ontmoetingspunt van Laren te gaan vormen. Het Cultuurhuis wordt ondergebracht in het oude Warrekamgebouw. De naam voor dit nieuwe multifunctionele complex moet nog worden bepaald.

|