Politie Groningen

Politie doet inval in café binnenstad

Harddrugs aangetroffen

Groningen , 11-02-2011 o De politie verrichte donderdagavond een inval in een café aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Er werden vier mannen ( 29, 37 en 40 (2x) jaar) uit Duitsland, Winschoten, Oude Pekela en Hoogezand aangehouden.

Informatie

De politie deed de inval op grond van informatie over criminele zaken zoals vuurwapenbezit en drugshandel van en door bezoekers van dit café. Omstreeks 23:00 uur deed een speciale eenheid van de politie een inval. Op dat moment waren er ongeveer 15 barbezoekers binnen. Alle bezoekers werden gefouilleerd. Bij drie verdachten werd een gebruikershoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Daarnaast was de verdachte uit Oude Pekela in bezit van een strafbaar mes. De29-jarige Duitse bezoeker kon zich niet legitimeren. Hij werd aangehouden op grond van de Wet op de identificatieplicht. Bij de doorzoeking in het café troffen agenten acht gram harddrugs aan. Er werden geen vuurwapens aangetroffen.

Verdachten

Alle verdachten werden voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Het viertal kon na verhoor weer gaan. Het mes en de aangetroffen drugs werden in beslaggenomen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of dit verdovende middelen zijn.

Beslissing

De politie heeft het onderzoek afgerond. Het proces-verbaal wordt gestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de verdachten gaat gebeuren.