Openbaar Ministerie

OM eist 30 maanden voor poging verkrachting van 14-jarig meisje Gouda

11 februari 2011 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag 30 maanden gevangenisstraf geëist tegen een 37-jarige man uit Gouda. De man wordt ervan verdacht dat hij op 11 oktober vorig jaar heeft geprobeerd een 14-jarig meisje uit Gouda te verkrachten.

Het meisje fietste op het Ankerpad toen zij door een man van haar fiets werd geslagen en mee de bosjes in werd getrokken. Het meisje heeft verklaard dat de verdachte bovenop haar zat, haar meerdere malen sloeg, probeerde te ontkleden en haar mond en keel dicht duwde toen ze gilde. Haar vriendinnen, die toevallig voorbij kwamen, zagen haar fiets liggen en hoorden een gil. Samen met andere voorbijgangers schoten ze het meisje te hulp. Hierop vluchtte de verdachte richting de Julianasluizen.

De politie werd gewaarschuwd en startte een zoekactie waarbij ook een helikopter werd ingezet. Op een gegeven moment werd een man die voldeed aan het signalement, gezien op het industrieterrein Gouwe Stroom. Bij het zien van de politie rende de man weg. De politie zette hierop de achtervolging in en wist de verdachte aan te houden in de Edisonstraat.

De verdachte ontkent de beschuldigingen. Hij verklaarde op de zitting dat het meisje op de fiets tegen hem was opgebotst, waarna zij bewusteloos raakte en hij haar van het fietspad heeft weggetrokken om haar te helpen. Volgens de officier van justitie is dit een uiterst ongeloofwaardige voorstelling van zaken en is voldoende bewijs tegen de Gouwenaar.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.