Rijksoverheid


2011Z02778 Vragen van het lid Beertema (PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht dat scholieren nog steeds zonder les of begeleiding worden opgehokt in studielokalen om het verplicht aantal lesuren te halen. (Ingezonden 11 februari 2011)


1 Bent u bekend met het artikel 'Scholieren nog steeds opgehokt'? 1) 2) 3) 2 Deelt u de mening dat het onacceptabel is dat middelbare scholieren zinloze uren op school uitzitten, omdat schooldirecties niet alle verplichte uren kunnen invullen? Zo neen, waarom niet? 3 Deelt u de mening dat scholen hun verantwoordelijkheid beter moeten oppakken en dat de inspectie actiever moet controleren? Zo neen, waarom niet? 4 Deelt u de mening van het Landelijk Actiekomitee Scholieren (LAKS) eens dat er een hardere definitie moet komen voor het begrip `les'? Zo nee, waarom niet? 5 Welke maatregelen bent u voornemens te treffen het aantal ophokuren terug te brengen en wat vindt de minister van de oproep van het LAKS aan leerlingen om zinloze uren bij het LAKS te melden?


1) Trouw, 'Scholieren nog steeds opgehokt', 9 februari 2011 2) de Volkskrant, `Nog steeds veel ophokuren op middelbare scholen', 9 februari 2011 3) Nos.nl, Scholieren twee weken per jaar 'opgehokt', 9 februari 2011






---- --