GroenLinks Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek


Vrijdag 11 februari 2011, 17:46u - Henk Kamps

(Fiets) parkeren bij station Meijersplein

Al bij de opening van het station Meijersplein in mei 2010 was duidelijk dat er onvoldoende mogelijkheden waren voor reizigers om hun fiets te parkeren. Bovendien was er geen mogelijkheid -zoals voorheen bij station Wilgenplas- om fietsen in een kluis te stallen.

Naar aanleiding van vragen hierover van GroenLinks heeft de portefeuillehouder in de vergadering van de commissie Schiebroek-Terbregge van 2 februari jl. toegezegd dat er nu op korte termijn extra fietsbeugels zullen worden geplaatst. De fietskluizen komen er ook aan, maar dat zal nog iets langer duren. Zij komen op de plaats waar nu nog de bouwkeet staat.

GroenLinks stelde ook de parkeerproblematiek van auto's in de omgeving van het station aan de orde. Wat omwonenden al voor de bouw van het station vreesden, is werkelijkheid geworden: veel automobilisten maken geen gebruik van de parkeervoorziening aan de overkant van de G.K. van Hoogendorpweg, maar parkeren op de schaarse parkeerruimte bij het Meijersplein. Daardoor kunnen omwonenden hun auto vaak niet meer kwijt of kunnen niet weg omdat de doorgang geblokkeerd is. De portefeuillehouder heeft toegezegd te onderzoeken wat er aan gedaan kan worden.