Gemeente Aalsmeer

mening Aalsmeerder over bezuinigingsvoorstellen

Gemeente peilt mening Aalsmeerder over bezuinigingsvoorstellen

Tijden de Publieksavond Bezuinigen & Vernieuwen vraagt de gemeente Aalsmeer volgende week woensdag de mening van de Aalsmeerders over de voorgenomen bezuinigingen. Al eerder was dit mogelijk toen de gemeente via digitale weg de mening van de inwoners vroeg op de website www.begrotingswijzer.nl/.

Volop dilemma's
Moet het zwembad dicht, kan de bibliotheek ook wel in één vestiging, moet er anders naar het jeugd-, jongeren- en ouderenbeleid worden gekeken? Is de gemeente de eerstverantwoordelijke als het om kunst en cultuur gaat? De dilemma's stapelen zich op als we kijken naar de gemeentelijke begroting waarop 5 miljoen euro moet worden bezuinigd; van die 5 miljoen is 1,5 reeds gerealiseerd door bezuinigingen op de eigen gemeentelijke organisatie. Voor het maken van een betere afweging vraagt het college van B&W de mening van alle Aalsmeerders.

Gespreksgroepen
De Publieksavond waar de individuele Aalsmeerder aan het woord kan komen, is 16 februari geopend vanaf 19.00 uur.. Vanaf 19.20 uur begint een korte toelichting door burgemeester Litjens. Daarna verdelen de bezoekers zich in drie gespreksgroepen. Eentje voor een sessie over zwembad, Historische Tuin, kunst en cultuur en de centralisatie van de bibliotheken. Een tweede bijeenkomst gaat over jeugd- en jongerenbeleid, subsidie- en ouderenbeleid. De derde groep bespreekt de thema's beheer en onderhoud, wijken en burgerparticipatie. Bezoekers kunnen voor deelname aan twee sessies kiezen.
In een Vraag-Maar-Raak-sessie kunnen inwoners tal van vragen over de gemeente afvuren op burgemeester Litjens en gemeentesecretaris Van Huizen.
Na afloop is er volop kans om informeel na te praten.