Dienstenbond CNV

Nieuws

10 februari 2011

Evaluatie Sociaal Plan UWV

In het sociaal plan van UWV staat de afspraak dat een half jaar voor afloop een evaluatie zal plaatsvinden. Afgelopen dinsdag heeft CNV Dienstenbond samen met de overige vakorganisaties en UWV teruggekeken op de werking van het sociaal plan. De migratieregels, de geschillenregeling, de remplaçantenregeling en mobiliteit werd uitvoerig bij stilgestaan.

Evaluatie
CNV Dienstenbond heeft vooraf aan de bijeenkomst een aantal vragen geformuleerd. Zo zijn wij erg benieuwd naar de effectiviteit van de loopbaancentra. Oftewel, hoeveel boventalligen zijn er geweest en hoeveel daarvan zijn uiteindelijk ontslagen. Maar belangrijker nog; hoeveel van de boventalligen zijn gedurende de boventalligheid weer aan de slag gegaan. En wat zijn de ervaringen van de boventalligen gedurende de zoektermijn?

Theo de Raat (programmamanager mobiliteit) en Addy Pols (coördinator mobiliteit) hebben ons uitvoerig bijgepraat hierover. Zij hebben ons de statische gegevens aangereikt, maar ook laten zien welke middelen ter beschikking staan. Voor zowel boventalligen als iedere medewerker van UWV die iets met zijn loopbaan wil doen, staan er diverse middelen ter beschikking. Zo is er bijvoorbeeld gesproken over het EP en de ontwikkelscan.

Daarnaast is er stilgestaan bij de plaatsings- en migratieregels. Hoe werken ze. Welke stappen worden er gezet, bijvoorbeeld bij de afspiegeling. Maar ook hoe het proces van herplaatsing verloopt. In het verlengde daarvan is er ook gesproken over de geschillenregelingen. De werking van het PAC, de onderwerpen die het PAC de afgelopen jaren zijn gepasseerd en vooral de mislukte plaatsing. Ook de algemene geschillenregeling sociaal plan is besproken. Hoe werkt deze commissie en welke onderwerpen komen zoal voorbij.

Er is deze dag veel besproken. Op sommige onderwerpen heeft CNV Dienstenbond nog aanvullende vragen gesteld die nog moeten worden beantwoord door UWV. Met name op het gebied van mobiliteit willen we graag nog iets meer weten. Kunnen we nu door deze gegevens en informatie conclusies trekken? Nee, daarvoor is het te vroeg. CNV Dienstenbond zal alle verkregen informatie op een rij zetten. Hieruit zullen wij in samenspraak met de kaderleden van CNV Dienstenbond binnen UWV lering trekken. En dit zal mogelijk als inzet kunnen dienen voor een nieuw sociaal plan. Zodra hier iets meer over te zeggen valt, laten wij u dat uiteraard weten.

Maar daar blijft het niet bij. Zoals u weet staat mobiliteit hoog op de agenda van CNV Dienstenbond. Daarom zijn wij blijvend op zoek naar uw ervaringen. Niet alleen uw ervaring als boventallige. Ook als medewerker die een loopbaanvraag heeft (gehad) en daarmee bij het loopbaancentrum is terechtgekomen. Bent u tevreden over de ondersteuning van het loopbaancentrum? Wat mist u of heeft u nog suggesties ter verbetering? Is het loopbaancentrum of EP toegankelijk genoeg? Of heeft u te maken gehad met het PAC of de geschillencommissie Sociaal Plan? Wat is uw ervaring?
Laat het ons weten via sociaalplan.uwv@remove-this.cnvdibo.nl.

Regeerakkoord
Nog steeds is er niets te zeggen over de gevolgen voor UWV. Zou er eerst in februari meer duidelijkheid komen, zoals dat er nu naar uitziet zal dit pas in het voorjaar komen. Maar inmiddels komen er al wel de eerste protesterende geluiden vanuit de publieke sector. De gezamenlijke vakorganisaties binnen de brede publieke sector (waaronder CNV Publieke Zaak) vrezen dat de dienstverlening in de publieke sector sterk te lijden heeft onder de bezuinigingen. Daarom zijn de Samenwerkende bonden voor Overheids- en Onderwijspersoneel een campagne gestart om het kabinet duidelijk te maken dat bezuinigen zonder visie niet verstandig is. Op 17 februari vindt er onder andere een manifestatie plaats voor werknemers in de gehele publieke sector als onderdeel van deze campagne.

CNV Dienstenbond deelt uiteraard de zorg die geuit wordt over de kwaliteit van dienstverlening. Uit dat oogpunt raden wij u ook zeker te gaan als u deze zorg op de manifestatie wilt ondersteunen. Maar in onze ogen gaat deze zorg nog verder. Want zeer strenge bezuinigingen bij UWV zal onvermijdelijk gedwongen ontslagen opleveren. Wellicht heel veel gedwongen ontslagen. Niet alleen de dienstverlening heeft er dan onder te lijden, maar u als werknemer van UWV voelt dit ook persoonlijk. En we vinden dat medewerkers van UWV, onze leden bij UWV, hun eigen geluid moeten kunnen laten horen over de gevolgen van lukraak bezuinigen.

Samen met de andere betrokken vakorganisaties binnen UWV beraadt CNV Dienstenbond zich dan ook op een actie speciaal voor medewerkers van UWV. Reden waarom CNV Dienstenbond de leden binnen UWV op dit moment niet actief oproept deel te nemen aan de manifestatie, zoals andere vakorganisaties dit wel doen. Niet omdat we het er niet mee eens zijn. Nee, omdat de campagne zich met name richt op overheids- en onderwijspersoneel. En dit geen kans biedt aan medewerkers van UWV duidelijk hún zorgen te uiten. Zodra er meer te melden is, hoort u dit uiteraard van ons.

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze info? Neemt u dan contact op met uw bestuurder Debbie Ritsma via telefoonnummer 035-6460580 of per email d.ritsma@remove-this.cnvdibo.nl.