Gemeente Sluis



Beleidsregels planologische kruimelgevallen gemeente Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat zij in hun vergadering van 1 februari 2011 de notitie `Beleidsregels planologische kruimelgevallen gemeente Sluis' hebben vastgesteld.

Met ingang van 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna: Wabo) in werking getreden. In artikel 2.12, lid
1, onder a, sub 2º Wabo is de bevoegdheid geregeld voor de categorieën gevallen die zijn opgenomen in hoofdstuk IV van Bijlage II van het Besluit omgevingsrecht. Het betreft het verlenen van medewerking aan verzoeken die niet passen binnen het bestemmingsplan, maar die van geringe planologische betekenis zijn en bouwtechnisch veelal niet van ingrijpende aard, de zgn. planologische kruimelgevallen. De bevoegdheid tot het verlenen van een omgevingsvergunning om af te wijken van het bestemmingsplan voor planologische kruimelgevallen berust bij ons college. Deze afwijkingsbevoegdheid is vergelijkbaar met de `oude' vrijstelling als bedoeld in artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en diens opvolger, artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening. De beleidsregels hebben wij opgesteld om de toepassing van de afwijkingsmogelijkheid op een eenduidige, transparante en efficiënte manier te laten plaatsvinden.

De beleidsregels treden in werking de dag na publicatie en liggen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. Klik hier om de beleidsregels te raadplegen.

Oostburg, 9 februari 2011