Rijksoverheid

Bij keuze tussen markt en overheid telt resultaat

Nieuwsbericht | 11-02-2011

De oplossing voor maatschappelijke vraagstukken ligt in een praktische en resultaatgerichte mix van markt én overheid. Een ideologische discussie is niet vruchtbaar.

Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie namens het kabinet aan de Eerste en Tweede Kamer, in reactie op een advies van de Sociaal-Economische Raad (SER, Overheid en markt: Het resultaat telt).

Resultaat voorop

Overheid en markt zijn niet twee uitersten van de ordening van de economie. 'Het gaat om de het vinden van de juiste combinatie tussen wat de markt kan doen, en de overheid moet doen,' aldus minister Verhagen. 'Het resultaat voor burgers en bedrijven staat voorop.'

Rode draad kabinetsbeleid

Deze resultaatgerichte rolverdeling tussen markt en overheid vormt een rode draad in het kabinetsbeleid. Het kabinet is het eens met de constatering van de SER dat de belangen van burgers en bedrijven beter worden bewaakt wanneer de effecten van voorgenomen beleid duidelijk zijn.

Het kabinet buigt zich over de mogelijkheden om de effecten van voorgenomen beleid beter in kaart te brengen. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik van internetconsultatie bij het maken van wetgeving. Hierover neemt het kabinet medio 2011 een besluit.

Verantwoordelijk ministerie


* Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Zie ook


* www.twitter.com/eleninieuws | Volg het nieuws van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie via twitter

* Informatie voor de pers


* Ondernemen | Onderwerp | EL&I

Voor vragen aan de Rijksoverheid bel Postbus51: 0800-8051