Ingezonden persbericht


Micro Focus geplaatst in leiderskwadrant voor 'Integrated Software Quality Suites Magic Quadrant'

Hoofddorp, 11 februari 2011 - Micro Focus, marktleider op het gebied van enterprise application-, modernization-, testing- en managementoplossingen, is geplaatst in het leiderskwadrant van het 'Integrated Software Quality Suites Magic Quadrant' van Gartner.

In de zomer van 2009 nam Micro Focus Borland en de Automated Software Quality-tak van Compuware (ASQ) over. De plaatsing door Gartner in het leiderskwadrant is een bevestiging van de totale visie en uitstekende capaciteiten die Micro Focus door de overnames heeft verkregen.

Tom Murphy, Research Director bij Gartner: "Het testen van software kan een duur proces zijn. Echter, slechte softwarekwaliteit leidt tot ontevredenheid bij gebruikers. Bovendien brengt het hoge kosten voor ontwikkeling en onderhoud met zich mee. Het hebben van een goed gedefinieerd pakket van tools en werkwijzen voor kwaliteitsverhoging van software heeft een positief effect op de businessresultaten in het algemeen. De partijen in het leiderskwadrant hebben alle brede portfolio's die alle aspecten van softwarekwaliteit omvatten. Dit combineren ze met wereldwijde aanwezigheid en een significant marktaandeel."

Nigel Clifford, CEO van Micro Focus: "Het feit dat Gartner ons ziet als marktleider op het gebied van softwarekwaliteit, is voor ons het bewijs van een succesvolle integratie van de Borland- en Compuware-producten in de afgelopen anderhalf jaar. We zijn erg verheugd dat we zo goed uit de bus komen in deze dynamische en snelgroeiende markt."

Micro Focus gelooft dat de plaatsing in het leiderskwadrant de commitment van het bedrijf om te voldoen aan veranderende klantwensen, reflecteert. Gerhard Kastl, hoofd Test Center van het belastingkantoor van Beieren (Duitsland), klant van Micro Focus: "Micro Focus begrijpt de wensen van kwaliteitsprofessionals volledig. We hebben geïnvesteerd in een aantal producten uit het Silk-portfolio, die ons in staat stellen onze bedrijfskritische applicaties te testen en potentiële bottlenecks in piekperiodes te ontdekken en te elimineren."

Aanvullende informatie

- Magic Quadrant voor Integrated Software Quality Suites van Gartner: http://www.gartner.com/technology/media-products/reprints/microfocus/vol4/article1/article1.html
- Download kosteloos demo's van de nieuwste Micro Focus AMQ-producten: o SilkTest: http://www.microfocus.com/products/silk/silktest-product-trial.aspx o SilkPerformer: http://www.microfocus.com/products/silk/SilkPerformer-product-trial.aspx o SilkCentral Test Manager: http://www.microfocus.com/products/silk/SilkCentral-Test-Manager-product-trial.aspx o CaliberRDM: http://www.microfocus.com/products/caliber/caliberrdm/caliberRDMproduct-trial.aspx o StarTeam Enterprise Edition: http://www.microfocus.com/products/StarTeam/starteam-product-trial.aspx

####

Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen. Voor meer informatie: www.microfocus.com. Voor meer informatie over Micro Focus SilkPerformer 2010: http://ecohub.sdn.sap.com/irj/ecohub/solutions/SilkPerformer.