Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

GOUDEN GREEN KEY VOOR BEL AIR HOTEL

Amsterdam, 11 februari 2011 - Gisteren kreeg het Bel Air Hotel uit Den Haag officieel de GREEN KEY uitgereikt: hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf. Het tophotel in Den Haag heeft maandenlang samen met de hulp van Sarah Jenny van Duurzame Hotels Nederland, keihard gewerkt om aan alle strenge milieueisen te voldoen en zo dit belangrijke keurmerk te verdienen. De uitreiking vond plaats in DierenPark Amersfoort.

Hoogste onderscheiding
Méér doen dan de wet- en regelgeving verlangt; dat is waar het bij de GREEN KEY om draait. Geen eenvoudige opgave voor een organisatie waarbij comfort en kwaliteit van de service op het hoogste niveau wordt geleverd. Toch is het Bel Air hotel erin geslaagd om aan de verplichte kenmerken voor een GREEN KEY te voldoen. Sterker nog: Bel Air ontvangt zelfs een GOUDEN GREEN KEY: de hoogste onderscheiding die er op dit gebied te verdienen is.

Comfort en service
"In onze bedrijfsvoering is milieuzorg een heel belangrijk uitgangspunt", aldus Stephan van der Meulen, General Manager van het prestigieuze Hotel. "Vanzelfsprekend staan het comfort en de service die wij onze gasten willen bieden bovenaan. Maar tegelijkertijd mogen onze gasten best weten dat wij milieu en natuur buitengewoon belangrijk vinden en dat ons hotel, waar mogelijk, op dat gebied een positieve bijdrage wil leveren. En dat is ook mogelijk gebleken. Zo verbruiken wij minder energie, water en elektra en produceren wij zo min mogelijk afval, geven gasten aan of het badkamerlinnen hergebruikt gaat worden of niet; zonder dat dit ten koste gaat van ons serviceniveau. Waar mogelijk werken gasten hier zelfs aan mee".

Voortdurend alert
Alle medewerkers van het Bel Air hotel hebben zonder uitzondering heel hard gewerkt om aan alle milieumaatregelen te voldoen. Met succes! Dé prijs van dit internationale keurmerk. Het hotel blijft voortdurend alert om op het gebied van milieuzorg een toonaangevende rol te spelen. "Eigenlijk moet iedereen, waar dan ook, wie dan ook bewuster worden van het milieu, aldus van der Meulen.

Over Bel Air

Bel Air Hotel Den Haag ligt in het hart van het Statenkwartier, tegenover het Catshuis en op loopafstand van het Gemeente Museum en het World Forum Convention Centre. De kamers en suites aan de westzijde bieden zicht op de zee, die aan de oostzijde op de prachtige skyline van Den Haag. Verder beschikt het hotel over de nieuwste vergader- en conferentiefaciliteiten voor groepen van 8 tot 500 personen, 327 hotelkamers, waarvan 7 Ambassador Suites, 8 Appartementen en 12 Executive Business Suites, trendy restaurant Purple, Brasserie, authentieke Jazz Bar, Bar Lounge, Fitnessruimte en privé parkeergelegenheid. Op een steenworp liggen vele Haagse bezienswaardigheden en winkelstraten. Scheveningen is ook snel en gemakkelijk bereikbaar. Zie voor meer informatie www.belairhotel.nl.



Ingezonden persbericht