Ingezonden persbericht


DUIZENDEN KANDIDATEN MELDEN ZICH AAN VOOR HOOFDROL

IN NIEUWE CARRY SLEE FILM

In aanwezigheid van Carry Slee, Maria Peters (scenario), Dave Schram (regie), Roberto Da Costa (beeldchoreografie) en
3000 kandidaten die strijden om een van de 8 belangrijke rollen

Filmcastingevenement
Zaterdag 12 februari | 10.00 - 16.00 uur
Hermann Wesselink College, Startbaan 3, Amstelveen

Voor aanmelden en meer informatie:
Monique van Schendelen - monique@mvsp.nl / 06 53 697606

Wie wordt de nieuwe Sem Veeger, Bo Maerten, Marloes van der Wel of Gaite Jansen die schitterden in de succesvolle Carry Slee-verfilmingen Afblijven, Timboektoe, Radeloos en Lover of Loser? Voor welke twee kandidaten zal deze castingdag een hoofdrol opleveren in de film Razend en ook de start zijn van een prachtige filmcarrière? En wie lukt het een van de zes belangrijke bijrollen te bemachtigen?

Uit de ruim 6000 aanmeldingen is een selectie gemaakt van 3000 kandidaten in de leeftijd van 13 tot 18 die op zaterdag 12 februari tijdens het filmcastingevenement in Amstelveen tonen dat ze kunnen acteren en van het filmdoek afspatten.

Iedereen speelt een korte scène die door filmprofessionals op video wordt vastgelegd. Roberto Da Costa, bekend van o.a So You Can Think You Can Dance, is ook aanwezig. Hij zal voor Razend de beeldregie doen van de freerun scenes en beoordeelt de breakers. Een deel van de cast van eerder gemaakte Carry Slee-films zal actief meewerken bij de casting. Regisseur Dave Schram, scenarioschrijfster Maria Peters en Carry Slee maken samen met producent Hans Pos de uiteindelijke keuze wie welke rol zal spelen.

Inmiddels is gebleken dat de Carry Slee-films van Shooting Star Filmcompany en Just Bridge Entertainment een kweekvijver zijn voor nieuw Nederlands talent. Vele jonge acteurs uit zowel Afblijven, Timboektoe als Lover of Loser zijn aangenomen op toneelopleidingen en verschillende acteurs hebben inmiddels rollen in andere Nederlandse films en TV-series gekregen.

In mei 2011 begint Shooting Star Filmcompany met de opnamen van Razend.

Razend is een pakkend Carry Slee verhaal, als altijd gericht op een actuele thematiek en spannende romantiek. Het verhaal gaat over Sven en Rozemarijn die allebei geconfronteerd worden met ingrijpende problemen, en elkaar moeten helpen om het hoofd boven water te houden.

Het scenario is geschreven door Dick van den Heuvel in samenwerking met Maria Peters (Kruimeltje, Pietje Bell 1 & 2, Afblijven, Sonny Boy) en wordt geregisseerd door Dave Schram (Timboektoe, Radeloos, Lover of Loser). Vanaf oktober 2011 is Razend in heel Nederland in de bioscoop te zien.

Razend wordt net als alle andere Carry Slee verfilmingen gemaakt in coproductie met JustBridge en de KRO.

......................................EINDE PERSBERICHT…………………………………….