Persbericht

Communicatiedienstverleners verbeteren veiligheid, beheersbaarheid en winstgevendheid met Symantec Next Generation Network Protection

innovaties rond mobiele security leiden tot betere kwaliteitservaring en lagere operating-kosten voor klanten

Utrecht, 11 februari 2011 - Symantec Corp. (NASDAQ:SYMC) biedt Symantec Next Generation Network Protection aan, een netwerk-gebaseerde oplossing die het communicatiedienstverleners mogelijk maakt op een dynamische manier gebruikersvoorkeuren aan diverse diensten toe te voegen. Symantec Next Generation Network Protection is ontwikkeld om een hogere winstgevendheid te verkrijgen door het verhogen van de tevredenheid van de subscriber. Zo kan klantverlies worden voorkomen en kosten die in verband worden gebracht met misbruik van het netwerk, malware-proliferatie en spam kunnen worden teruggedrongen. Deze oplossing is onderdeel van Symantec's three-pillar mobile security and management strategy en stelt Symantec in staat om informatie veilig te stellen.

Symantec Next Generation Network Protection biedt communicatie-dienstverleners een oplossing voor het verrijken van de gebruikerservaring. Het beheer van de oplossing geschiet middels definitie van centrale policies. Zakelijke of particuliere subscribers bepalen zelf hoe content benaderd kan worden. Aan de andere kant leidt de beheerder de gekozen regie over alle diensten. Een voorbeeld: een ouder kan ervoor kiezen om voor enkele uren de sms-functie van de mobiele telefoon van zijn kind uit te schakelen. Of een onderneming die het delen van foto's vanaf mobiele apparaten onmogelijk maakt voor zijn medewerkers. Communicatiedienstverleners kunnen deze flexibele, op maat te maken beleids-features als extra inkomstenbron gebruiken of als een middel om zich te onderscheiden.

"Wij willen communicatiedienstverleners het vertrouwen geven dat zij de informatie van hun klanten veilig stellen. Symantec Next Generation Network Protection biedt dat vertrouwen", aldus Erik van Veen, Sr. Manager Technical Sales Organisation Netherlands, Symantec. "Het gebruik van smartphones neemt toe en mobiele apparaten dragen steeds grotere hoeveelheden waardevolle data. Daarom is het cruciaal dat de informatie wordt beschermd."

Symantec Next Generation Network Protection biedt ook dataretentie-mogelijkheden die helpen bij wettelijke vereisten en gebruiksanalyses. Voldoen aan lokale wet- en regelgeving is eenvoudig met Symantec's ondersteuning in het archiveren van mobiel dataverkeer en webtoegang. Bovendien kunnen providers deze data gebruiken om organisaties te helpen beter onderbouwde bedrijfsbeslissingen te nemen.

Symantec voorziet in 'clean pipes' door het verwijderen van malware, virussen, spam en andere ongewenste zaken van het netwerk. Hierdoor krijgen providers meer capaciteit voor legitiem dataverkeer, wat de inkomsten ten goede komt. Deze toegenomen capaciteit maakt connecties efficiënter, betrouwbaarder en aantrekkelijker voor klanten.

(387 woorden)

Over Symantec
Symantec is een van 's werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer. Het helpt particulieren, bedrijven en organisaties om hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. Onze software en diensten bieden complete en efficiënte bescherming tegen meer risico's op meer punten, zodat onze klanten hun informatie in volle vertrouwen kunnen opslaan en gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie www.symantec.nl. Volg Symantec op Twitter: @symantecNL