Persbericht

LifeSize videoconferentie integreert met Microsoft UC-platformen LifeSize 220-serie gecertificeerd binnen Microsoft Partner Network

Dordrecht, 11 februari 2011 - De HD-videoconferentie oplossingen van LifeSize, onderdeel van Logitech, worden geïntegreerd met de unified communication (UC)-platformen van Microsoft. Deze integratie stelt gebruikers in staat om binnen één herkenbare interface gebruik te maken van e-mail, video, chat en telefoon. De oplossingen van LifeSize worden in de Benelux aangeboden door GO Telecom, importeur en distributeur van voice- en videocommunicatiesystemen.

LifeSize wordt opgenomen in het Microsoft® Partner Network(TM) met zijn LifeSize 220-serie. De oplossingen in deze serie bieden bedrijven full HD-videoconferentie voor één persoon, een kleine groep of in een grote vergaderruimte. Allereerst wordt LifeSize Team 220 gecertificeerd voor Microsoft UC-platformen, gevolgd door Room 220, Express 220 en Passport.

Danzkij de integratie van LifeSize HD-videoconferentie met Microsoft UC-platformen kunnen zakelijke gebruikers via LifeSize-systemen een videoverbinding opzetten met desktopsystemen en vice versa. Organisaties van iedere grootte kunnen hiermee hun video-samenwerkingsvoorzieningen kosteneffciënter schalen. Zakelijke gebruikers kunnen eenvoudig vanuit één interface vanaf iedere locatie contact leggen met collega's, klanten en partners via e-mail, video, chat of telefoon; of zij zich nu in een conferentieruimte of achter hun bureau, thuis of op de weg bevinden.

LifeSize's oplossingen zijn tevens per direct interoperabel met Microsoft Lync. Klanten kunnen hiermee een directe, kwalitatief goede videoverbinding tussen desktopsystemen leggen binnen hun bestaande Microsoft-omgeving.

"Ons samenwerkingsverband met Microsoft vormt een belangrijke component in ons streven om iedereen overal connectivity van de hoogst mogelijke kwaliteit aan te bieden die eenvoudig in te zetten is binnen bestaande UC-platformen", zegt Stefan van Hoof, Regional Manager Benelux, Scandinavië & Frankrijk bij LifeSize. "We kijken ernaar uit om samen met Microsoft klanten in staat te stellen hun communciatiedoelstellingen te realiseren."

"Microsoft is verheugd met LifeSize te kunnen samenwerken om klanten een completere UC-oplossing te bieden via interoperabiliteit met LifeSize videoconferentiesystemen", zegt Bill Verthein, Principal Group Program Manager Lync Devices bij Microsoft Corp. "De combinatie van LifeSize-technologie met Microsoft UC-platformen stelt onze gezamenlijke klanten in staat om hun videoconferentie-omgeving uit te breiden, met ondersteuning voor zowel conferentieruimten als desktops. LifeSize is één van de eerste videoconferentieleveranciers die via ons kwalificatieproces gecertificeerd wordt voor integratie met Microsoft OCS."

(358 woorden)