Tweede Kamer der Staten Generaal

Kamervoorzitter spreekt tijdens Docentendag Maatschappijleer

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Gerdi A. Verbeet, houdt op vrijdag 11 februari in Zwolle op de jaarlijkse Docentendag Maatschappijleer een inleiding over het lesproject `Polderen voor beginners'. Vervolgens gaat mevrouw Verbeet in een workshop verder op het lesproject in om het breder bekend te maken onder de docenten, zodat zij op hun scholen aan de slag kunnen met dit lespakket.

`Polderen voor beginners' is een initiatief van de Kamervoorzitter. "Met dit projectwil ik heel graag jongeren laten zien hoe de democratie werkt en hoe ze er zelf aan mee kunnen doen. Want hoe krijg je langs democratische weg iets voor elkaar wat je graag wilt, wat je belangrijk vindt? Ik hoop dat het helpt om ze aan te moedigen hun stem te laten horen", aldus mevrouw Verbeet.

Mevrouw Verbeet heeft begin 2010 op basis van dit projectdrie bijeenkomsten geleid met studenten van het ROC Mondriaan in Den Haag.Gedurende deze bijeenkomsten ondervonden de studenten hoe democratie werkt en gingen zij zelf aan de slag. De studenten ontdekten op welke manier zij hun eigen plannen voor elkaar kunnen krijgen. Wat moeten ze doen om hun voorstel in de praktijk te kunnen uitvoeren? De nadruk lag daarbij op samenwerken, bondgenoten zoeken en compromissen sluiten.