Gemeente Tytsjerksteradiel


Keurs

uitnodiging installatie burgemeester Ter Keurs

Vrijdagmiddag 11 februari vindt tijdens een bijzondere raadsvergadering de beëdiging en installatie plaats van burgemeester Ter Keurs. Burgemeester Ter Keurs wordt aan het begin van de middag met het pontje van Wyns opgehaald. Een symbolische overzetting op de gemeentegrens van Leeuwarderadeel en Tytsjerksteradiel.

Overzetting
De overzetting van burgemeester Ter Keurs en zijn gezin vindt in Wyns plaats. Een extra bijzonder moment, omdat burgemeester Ter Keurs 7 jaar geleden hier Leeuwarderadeel ingevaren werd. De waarnemend raadsvoorzitter van Leeuwarderadeel zal uit handen van zijn collega van Tytsjerksteradiel, op zeer bijzondere wijze, symbolisch een transfersom voor de overdracht ontvangen.

Raadsvergadering
De aanvang van de raadsvergadering is in restaurant De Riethoeve te Ryptsjerk. In deze vergadering zal burgemeester Ter Keurs de ambtsketen ontvangen uit handen van loco-burgemeester Doeke Fokkema en de hamer van waarnemend voorzitter van de raad, de heer Hessel Bouma. De beëdiging wordt uitgevoerd door de heer John Jorritsma, Commissaris van de Koningin.

Uitnodiging
Vanaf 16:30 start de receptie voor burgers en andere belangstellenden. U bent van harte uitgenodigd om deze kennismakingsreceptie bij te wonen.