Ingezonden persbericht


Gouden Appel voor Coöperatie Het Groene Woud

De lakeien 'Jaep' en 'Joup' reiken aanstaande vrijdag om 12.45 uur in kasteel Nemelaer in Haaren de eerste Gouden Appel van 2011 uit. Deze eervolle award gaat dit keer naar Coöperatie Het Groene Woud. Vice-voorzitter Frans van Beerendonk neemt de prijs in ontvangst in aanwezigheid van gedeputeerde Peter van Vugt.

De Gouden Appel is bedoeld voor ondernemers en organisaties die investeren in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De prijs is een initiatief van de Kamer van Koophandel Brabant (KvK) en het COS Brabant. De KvK en COS loven de Gouden Appel vier keer per jaar uit aan een onderneming of instelling die een voortrekkersrol speelt op het gebied van MVO. De Gouden Appel bestaat uit een award, een oorkonde, een logo en appelflappen of appeltaart.

Coöperatie Het Groene Woud krijgt de prijs vanwege de inspanningen om het nationaal landschap duurzaam in de markt te zetten. Van ondernemers en instellingen die zijn aangesloten bij de coöperatie, wordt verwacht dat zij zich bewust zijn van de kwaliteit van het gebied waarin zij wonen en werken. Zij dienen bij te dragen aan de versterking en instandhouding van de omgeving en tegelijkertijd de regionale economie te stimuleren. Leden van Het Groene Woud hebben een eigen beeldmerk en dragen daarmee het merk 'Groene Woud' uit.

De uitreiking van de Gouden Appel vindt plaats tijdens een bijeenkomst van de provincie met onder meer het bedrijfsleven en kennisinstellingen uit het Groene Woud. De bijeenkomst gaat over de verdere ontwikkeling van het provinciale 'Landschap van Allure' Het Groene Woud in de driehoek Den Bosch, Tilburg en Eindhoven.