Provincie Overijssel


Zwolle, 9 februari 2011

Mensen met een beperking doen ook aan politiek
Provincie Overijssel en MEE organiseren Statenspel voor mensen met een beperking

Op vrijdag 11 februari 2011 vanaf 13.30 uur organiseert de provincie Overijssel samen met MEE Twente en MEE IJsseloevers in het kader van de verkiezingen voor Provinciale Staten het Statenspeleen bijeenkomst voor mensen met een beperking en /of een chronische ziekte in de Statenzaal van het provinciehuis, Luttenbergstraat 2 in Zwolle.

Gedeputeerde Gert Ranter houdt een korte inleiding geven over de provinciale democratie en de verkiezingen voor Provinciale Staten op 2 maart 2011.

Aansluitend spelen de gasten een Statenspel.
Tijdens het statenspel kruipen de deelnemers in de huid van een Statenlid kruipen en maken kennis met de provinciale politiek. Statenlid Klaasje Huisman van ChristenUnie zal het Statenspel begeleiden. Naast Klaasje Huisman zullen ook nog andere (kandidaat-)Statenleden aanwezig zijn.

De provincie Overijssel hecht veel belang aan participatie in de samenleving van al haar inwoners. De werkzaamheden van MEE zijn erop gericht om de zelfredzaamheid en de participatie van mensen met een beperking en/of chronische ziekte te versterken.

De provincie Overijssel organiseert dit Statenspel als vervolg op het succesvol verlopen Statenspel van 10 december 2010, waarin de toehorende politici werden verrast door het open en inhoudelijk goede debat van de deelnemers van MEE. Tijdens het statenspel krijgen de deelnemers de kans om in de huid van een Statenlid te kruipen en kennis te maken met de provinciale politiek. Voorafgaand aan het spel zal de gedeputeerde Gert Ranter de middag openen en een korte inleiding geven over de provinciale democratie en de verkiezingen voor Provinciale Staten op 2maart 2011. Kandidaat-Statenleden zullen als toehoorder worden uitgenodigd en een aantal van hen zal worden gevraagd om tijdens het Statenspel hun medewerking te verlenen.

Het spelen van het Statenspel is erop gericht omWij organiseren deze bijeenkomst om te laten zien dat mensen met een beperking en/of chronische ziekte meetellen in de maatschappij. :
-Mensen met een beperking en/of chronische ziekte in contact te brengen met de provinciale democratie en het belang te tonen van het uitbrengen van hun stem voor de verkiezingen van Provinciale Staten -Politici bewust te maken van een grote groep kiezers die ondanks hun beperking of chronische ziekte , al dan niet met ondersteuning, prima in staat zijn (politiek) te participeren en ook een bijdrage kunnen leveren aan het maatschappelijk debat.

Na afloop hebben de bestuurders politici de gelegenheid met de deelnemers in gesprek te gaan.



Provincie Overijssel