GUNGO: nieuw 'goede doelen'-platform om dromen en wensen te vervullen


Gungo.nl is het allernieuwste platform tussen mensen met een wens of droom en donateurs

Den Haag, 20110211 -- The Young Venture en Interact Media lanceren een nieuw en baanbrekend concept genaamd GUNGO, een `goede doelen'-platform om dromen en wensen uit te laten komen zonder een groot gedeelte van de donaties bij directieleden blijven steken. Alle bedragen gaan 1 op 1 naar de persoon die de droom heeft. www.Gungo.nl is een website die de dromen en wensen van iedereen kan waarmaken en is gratis te gebruiken.

Gungo is van mening dat iedereen de kans gegund zou moeten krijgen om zijn of haar langgekoesterde wens of droom uit te laten komen. Gungo heeft een geweldig systeem waarmee een initiatiefnemer wordt geholpen om het benodigde bedrag dat voor dit goede doel nodig is bij elkaar te krijgen. Dit kan een wens of droom zijn die een initiatiefnemer zelf altijd al heeft gehad maar hier geen geld voor heeft, maar het kan natuurlijk net zo goed zijn dat een initiatiefnemer het een ander gunt dat zijn/haar droom of wens in vervulling gaat. Het grote verschil met anders instellingen is dat Gungo als eerste partij in Nederland volledige transparantie beidt ten aanzien van de financiën: geen ondoorzichtige constructies! Er hoeft bij Gungo geen management betaald te worden, geen salarissen. Het geld dat door een donateur gestort wordt gaat 1 op 1 naar de persoon die het nodig heeft.

Hoe werkt Gungo?

Wie een wens, droom of plan heeft kan dit op gungo.nl gratis aankondigen. Men geeft aan welk bedrag er minimaal nodig is om de wens, droom of plan uit te kunnen voeren. Dit kan variëren van een gevraagde donatie van ¤ 20,- voor een fietsslot, tot wel ¤ 10.000,- euro voor een goed doel. Staat het verhaal eenmaal op de persoonlijke pagina van gungo.nl dan is het zaak om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat zij financieel kunnen bijdragen aan deze wens, droom of plan. Het is aan de initiatiefnemer om een zo groots mogelijke campagne te starten via zijn/haar achterban zodat de wens, droom of plan zo snel mogelijk gerealiseerd wordt. Op Gungo.nl wordt een meter geplaatst zodat iedereen precies kan zien hoeveel er op elk moment al gedoneerd is. Wanneer de meter helemaal vol is dan wordt dit bedrag aan de initiatiefnemer uitgekeerd. Het plaatsen van een Gungo is volledig gratis.

Gungo steunt Owen Laponder

Owen Laponder is 4 jaar en heeft leukemie, door de behandelingen van de leukemie heeft hij een canule opgelopen, deze canule zorgt ervoor dat hij voldoende zuurstof binnenkrijgt. Eind juni 2010 is de behandeling van de leukemie afgelopen en willen we graag dat hij ook van de canule verlost wordt, hiervoor moet hij voor behandeling naar Londen of Amerika. Het ziekenfonds in Nederland vergoedt een groot gedeelte maar niet alles en om die reden proberen we via Gungo geld in te zamelen om de reis en verblijf mogelijk te maken zodat dit mannetje weer kan gaan leven als alle andere 4-jarige jongetjes. Directeur Boudewijn Willekes zegt: "Binnen 1 dag na de plaatsing van deze Gungo is er al 390,- Euro opgehaald voor Owen. Dit is echt geweldig! Zodra we het beoogde bedrag hebben binnengehaald gaan we gelijk naar Owen om hem het bedrag te overhandigen. Zie hoe het gaat met deze Gungo:  http://www.gungo.nl/view.php?id=77."

Mediapartner

Op dit moment is Gungo opzoek naar een geschikte mediapartner om nog meer kracht aan haar website te kunnen geven. De organisatie ziet veel mogelijkheden m.b.t. televisieformats, uitbreidingen in bepaalde genre's en optimale transparantie tussen donateur en gebruiker.

The Young Venture

GUNGO