Ingezonden persbericht


Persbericht: Een weekend vol passie in het Tropenmuseum en het Tropentheater

In het weekend voor Valentijnsdag, 11, 12 en 13 februari 2011, strooien het Tropenmuseum en het Tropentheater met liefde, passie en geluk. Rode draad is de kleur ROOD: deze kleur staat voor veel mensen voor liefde, geluk en energie.

Bezoekers kunnen kiezen uit zinnenprikkelende activiteiten: een rondleiding door de tentoonstelling 'ROOD' of een bezoek aan de theatervoorstelling 'Amor'. Een bezoeker kan ook meedoen aan de workshop 'KUNSTwerk in uitvoering', waarbij alle deelnemers zelf een rood kunstwerk maken onder begeleiding van een kunstenaar. Iedereen mag na afloop het eigen kunstwerk mee naar huis nemen! Tussendoor brengt de lezing 'de Qi van liefde' inzicht in de beleving van liefde in de Chinese cultuur.

Het is mogelijk te reserveren voor één activiteit, maar het Tropenmuseum en Tropentheater bieden ook diverse arrangementen aan: Passie & Amor, Passie & Kunst en Passie voor Twee (inclusief overnachting).

Uitgebreide informatie over alle arrangementen is te vinden onderaan dit persbericht en online. Reserveren voor een activiteit via: (020) 568 82 33.

Passieweekend: het complete programma
Tenzij anders vermeld zijn alle activiteiten gratis (inbegrepen bij de toegangsprijs)

Vrijdag 11 februari
20:30 uur Voorstelling van flamencogezelschap Oloroso Viejo (¤ 23.000)

Zaterdag 12 februari
12:00 - 13:00 uur Rondleiding 'RROOD'
13:00 - 14:30 uur 'KUNSTwerk in uitvoering' (¤ 15.00) 14:00 - 15:00 uur Lezing: 'Qi in de liefde'
14:30 - 15:30 uur Rondleiding 'ROOD'
20:30 uur 'Olah Gipsy All Stars' (¤ 25.00) 22:30 uur Dansen in Marmer met DJ Miss World (¤ 7.50)

Zondag 13 februari
12:00 - 13:00 uur Rondleiding 'ROOD'
13:00 - 14:30 uur 'KUNSTwerk iin uitvoering' (¤ 15.00) 14:00 - 15:00 uur 'Amor' (¤ 9.00)

14:00 - 15:00 uur Lezing: 'Qi in dde liefde'
14:30 - 15:30 uur Rondleiding 'ROOD'
16:00 - 17:00 uur 'Amor' (¤ 9.00)

Arrangement op 12 en 13 februari: Passie & Kunst
Bezoek eerst de tentoonstelling 'ROOD' in het Tropenmuseum. De kleur rood is een van de belangrijkste kleuren in bijna alle culturen en heeft vele betekenissen. Ruim driehonderd objecten -" zowel etnografische voorwerpen als hedendaagse kunst -- prikkelen alle zintuigen. Genoeg inspiratie opgedaan? Ga dan aan de slag om zelf een rood kunstwerk te maken onder begeleiding van een kunstenaar. Neem het kunstwerk mee naar huis, én daarnaast een exemplaar van het glossy magazine ROOD.

Kosten: 25 euro (inclusief entree, magazine ROOD, deelname workshop KUNSTwerk in uitvoering tussen 13:00 en 14:30 uur, inclusief begeleiding, materiaalkosten en kunstwerk)

Arrangement op 13 februari: Passie & Amor
Combineer op zondag 13 februari 2011 een bezoek aan de voorstelling 'Amor' in het Tropentheater met een rondleiding door de tentoonstelling 'ROOD' in het Tropenmuseum. Bezoekers kunnen zichzelf tussendoor verwarmen met een kopje koffie of thee en een 'honey pie' in Museumrestaurant Ekeko.

In de voorstelling 'Amor' worden vragen over de liefde gesteld aan jonge en oudere mensen: de acteurs zijn tussen de 23 en 80 jaar oud! De ontroerende, verrassende en verdrietige liefdesverhalen vormen de kern van de voorstelling. Teatro Munganga maakt theater dat opvalt door een beeldende, poëtische en fysieke theatertaal.


Tijd om naar huis te gaan? Alle deelnemers krijgen ter herinnering een exemplaar van het glossy magazine ROOD mee.

Kosten: 20 euro (inclusief entree Tropenmuseum en Tropentheater, rondleiding, magazine ROOD, koffie of thee en een honey pie)

Weekendarrangement vanaf 11 of 12 februari: Passie voor Twee (inclusief overnachting) Kom alvast in de sfeer van Valentijnsdag en boek een passievol arrangement voor twee personen. Inclusief een hotelovernachting in het NH Tropen, een bezoek aan de tentoonstelling 'ROOD' in het Tropenmuseum en een rondleiding. Kom op vrijdag overnachten, geniet dan van de voorstelling van het flamencogezelschap 'Oloroso Viejo' in het Tropentheater. Gasten die op zaterdag komen, kunnen naar een gypsy concert en een dansfeest in de imposante 'Marmeren Hal'. Ontdek tenslotte wat de Chinese astrologie zegt over de liefde in een lezing over 'Qi in de liefde'.

Kosten: vanaf 130 euro voor twee personen (inclusief overnachting NH Tropen met inclusief welkomstdrankje, ontbijtbuffet en gratis parkeren, 2x entree Tropenmuseum en Tropentheater (voorstelling 'Oloroso Viejo' of concert 'Olah Gypsy All Stars' plus 'Dansen in Marmer'), rondleiding door ROOD, lezing 'Qi in de liefde, 2 x glossy magazine ROOD)

Reserveren voor een arrangement is noodzakelijk en kan telefonisch via (020) 568 82 33.

Niet geldig in combinatie met andere acties en kortingen.

Adres Tropenmuseum en Tropentheater: Linnaeusstraat 2, Amsterdam www.tropenmuseum.nl
www.tropentheater.nl

Over het Tropenmuseum
Het Tropenmuseum presenteert, onderzoekt en bevordert de kennis van en wisselwerking tussen culturen. Het biedt beleving en ervaring voor een breed en divers publiek, waarbij alle museale middelen worden ingezet: tentoonstellingen, collecties en deskundigheid, publicaties, het historische gebouw, educatieve en andere activiteiten. Het museum van het Koninklijk Instituut voor de Tropen is internationaal actief in het kader van cultuur en ontwikkeling. Het Tropenmuseum wordt gesteund door de BankGiro Loterij.

Het Tropenmuseum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op 24 en 31 december is het museum open tot 15.00 uur. Gesloten op 1 januari, 30 april, 5 mei en 25 december.

Over het Tropentheater
Het Tropentheater is het podium voor concerten, dansvoorstellingen, (jeugd)theater en films uit alle niet-westerse landen en de randen van Europa. Jaarlijks programmeert het Tropentheater ongeveer 180 voorstellingen uit niet-westerse landen.