Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Rotterdam, 18 januari 2011

'Chicks, Kicks & Glory'

Het leven van kickboksmeiden in spectaculaire dansvoorstelling en verbeeld door striptekenaars in een tentoonstelling.

Steeds meer jonge Nederlands-Marokkaanse meiden gaan kickboksen. Hun dromen en leven van alledag zijn te zien in de bijzondere striptentoonstelling Chicks, Kicks & Glory, die vanaf 12 februari a.s. in Gemaal op Zuid in Rotterdam staat. De opening wordt verricht door NOS­-sportpresentatrice Aicha Marghadi: "Ik boks ook. Daarmee leer je lichaam en geest in balans te brengen. En daarvan profiteer ik elke dag weer."

Naast deze striptentoonstelling is op 11 februari in Theater Zuidplein in Rotterdam de première van de gelijknamige dansvoorstelling. Negen kickboksende meiden van diverse origine geven een show met streetdance, kickboksmoves en moderne dans gemaakt door choreografe Susanne Marx.

Dansvoorstelling Chicks, Kicks & Glory

Soumia Abalhaja (wereldkampioene Thaiboksen, en presentatrice bij TMF) danst mee in Chicks, Kicks & Glory. In dit bijzondere podiumoptreden delen negen kickboksende meiden uit Amsterdam en Rotterdam met verschillende culturele achtergronden hun verhaal met het publiek. Ze laten hun passie voor kickboksen zien en tonen hun persoonlijke invulling van vrouwelijkheid in deze rauwe,mannelijke omgeving. De verhalen worden begeleid door videofragmenten en interviews uit het dagelijks leven van de kickboksters, gemaakt door Susanna Brenner. De rol van trainer in de voorstelling wordt gespeeld door Thomas Falk (moderne dans); de muziek is van Gary Shepherd, DJ Alec Smart.

De identiteit van de vrouw in verhouding tot de trainer is één van de thema's in de voorstelling. Voor Soumia is vooral de samenwerking tussen trainer en bokser belangrijk: "Ongeacht je afkomst, je kleur of geslacht bouw je samen iets moois op. Je hebt elkaar nodig, dat is niet anders dan in de sport. Als Thaibokser heb je een trainer nodig en als danser heb je een trainer nodig."

Behalve in diverse theaters, is Chicks, Kicks & Glory ook op verschillende kickboksgala's en op de Parade te zien. De voorstelling zal ook te zien zijn in Amsterdam, onder auspiciën van productiepartner Imagine IC.

Striptentoonstelling

De tentoonstelling Chicks, Kicks & Glory toont de werkelijkheid en dromen van Nederlands-Marokkaanse kickboksende meiden, verbeeld door zeven Nederlandse striptekenaars: Peter Pontiac, Mike Kok, Maaike Hartjes, Sandra de Haan, Farida Laan en het duo Henrike Olasolo en Cristina Richarte.

De striptekenaars gingen mee naar de trainingen, wat resulteerde in een serie stripverhalen waarin Nederlands-Marokkaanse kickboksende meiden een hoofdrol spelen, met de individuele keuzes die ze maken in geloof, studie, familie,vriendschap en relaties. Ze kiezen voor een 'mannelijke' sport en profileren hun vrouwelijkheid met veel roze.

Chicks, Kicks & Glory is een project van Kosmopolis Rotterdam en Imagine IC. De striptentoonstelling was eerder te zien in Amsterdam bij Imagine IC en staat vanaf 12 februari in Gemaal op Zuid, R'dam.

Speellijst dansvoorstelling

11 februari 20.15 uur (première) Theater Zuidplein, R'dam - www.theaterzuidplein.nl/

20 februari 14.00 uur Theater Zuidplein, R'dam - www.theaterzuidplein.nl

25 februari 20.00 uur Bijlmer Parktheater, Amsterdam - www.bijlmerparkthearter.nl

13 maart 16.00 uur ZID Theater, Amsterdam - www.zidtheater.nl

Kickboksgala's:
26 maart tijdstip later bekend - Spider Gym R'dam www.spidergym.net 23 april 18.00 uur - Panthera Gym, Bolderik Sleeuwijk

Expositie: 12 februari t/m 9 april - woensdag t/m zaterdag 11.00 uur -17.00 uur Gemaal op Zuid, Pretorialaan 141, Rotterdam, TOEGANG GRATIS

www.kosmopolisrotterdam.nl www.imagineic.nl

Noot voor redactie

Ingezonden persbericht