Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Koninck Bluesfestival Delft 11 en 12 februari 2011

VEEL EXTRA'S TIJDENS BLUESFESTIVAL

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 februari 2011 wordt in Delft voor de dertiende keer het "De Koninck Bluesfestival" georganiseerd. Dit grootste indoor bluesfestival van Nederland wordt gehouden in 29 horecagelegenheden en er zullen maar liefst 57 optredens plaatsvinden. Behalve de gratis toegankelijke concerten bevat het bluesweekend vier zeer interessante programma-onderdelen.

Op vrijdag 11 februari staat een heuse blues/muziek-quiz gepland, die zal plaatsvinden in Café Royal. Uiteraard zal de nadruk in deze quiz liggen op Blues, maar je hoeft niet Robert Johnson te heten om met plezier aan deze quiz mee te doen. De quiz wordt gespeeld in teams van maximaal 6 personen.

Op zaterdagmiddag 12 februari kunnen liefhebbers in het Centrum Voor de Kunsten VAK deelnemen aan zowel een zang-workshop als een mondharmonica-workshop.

De mondharmonica workshop 'for absolute beginners' neemt je een uur lang mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers ! Iedere deelnemer krijgt een glanzend nieuwe mondharmonica kado en tips om thuis nog eens verder te oefenen. Prijs inclusief mondharmonica is 15 euros.

Tijdens de zang-workshop ontdek je jouw stem en muzikaliteit. Improviseren, het is makkelijker dan je denkt. Spelen met je stem, iedereen kan het. Om te zingen hoef je geen noten te kunnen lezen. Een muzikale instelling, passie voor muziek en zin in een nieuw avontuur is genoeg. Prijs deelname: 15 euros.

Zondagmiddag 13 februari wordt het bluesweekend afgesloten met een Lezing "Roots" over blues en rootsmuziek. Zanger-gitarist "Little" Louis van Empel wisselt daarbij uniek beeldmateriaal af met songs, anekdotes en verhalen. Louis laat zien en horen hoe de moderne pop- en rockmuziek is ontstaan uit de Amerikaanse blues- en rootsmuziek.

Deze lezing wordt na een korte pauze gevolgd door de speelfilm "Cadillac Records", een muziek biopic die gaat over de opkomst en ondergang van het in de jaren vijftig opgerichte label Chess Records uit Chicago. Toegang lezing incl. film: 10 euros.

Bij de muziekquiz en beide workshops wordt een beperkt aantal deelnemers toegelaten. Reserveren is mogelijk via de website www.delftblues.nl

Het volledige programmaoverzicht staat ook vermeld op de website en daar kan iedereen terecht voor het laatste nieuws.

Het "De Koninck Bluesfestival" in Delft is een niet te missen evenement.

Einde Persbericht



Ingezonden persbericht