Politie Twente

11 februari 2010

---- --
Thuisdealers aangehouden
Rijssen
Naar aanleiding van een onderzoek heeft Politie Twente een 51-jarige man en een 50-jarige vrouw uit Rijssen aangehouden. Zij worden verdacht van het handelen in softdrugs. Daarnaast heeft de politie vijf mensen aangehouden die worden verdacht van het kopen van softdrugs, drie mannen van 18, 21 en 29 jaar en twee vrouwen van 18 en 20 jaar, allen uit Rijssen.

De politie heeft meerdere meldingen gekregen dat de man en de vrouw drugs zouden dealen vanuit hun woning. Dat was de aanleiding om een onderzoek op te starten. Donderdagavond 10 februari heeft de politie rond 21.15 uur de man en de vrouw aangehouden in hun woning aan de Wijnand Zeeuwstraat in Rijssen. Na de aanhouding heeft de politie heeft de woning doorzocht. Daarbij is zo'n 100 gram aan henneptoppen gevonden, een stroomstootwapen, geld en een kleine hoeveelheid aan munitie. Alle spullen zijn in beslag genomen. De man en vrouw zijn voor verder onderzoek in verzekering gegaan.

De vijf andere personen zijn na verhoor heengezonden. De softdrugs die ze bij zich hadden is eveneens in beslaggenomen. (2011002637)

Jongen beroofd bij pinautomaat, politie zoekt getuigen Enschede
Donderdagavond 10 februari is een 17-jarige Enschedeër omstreeks 18.50 uur beroofd bij een geldautomaat bij het winkelcentrum Stokhorst in Enschede.

De 17-jarige Enschedeër was omstreeks 18.45 uur gaan pinnen bij de geldautomaat. Toen hij klaar was met pinnen en op zijn scooter wilde stappen, kwam er een groep jongens op hem af lopen, bestaande uit ongeveer 3-5 jongens. Eén van de jongens vroeg de 17-jarige om zijn geld. Nadat de 17-jarige zijn geld aan de onbekende jongen had gegeven, werd hij gesommeerd als eerste weg te rijden. De 17-jarige jongen is direct naar zijn huis gereden en heeft de politie ingeschakeld.

Hij gaf het volgende signalement op van de groep jongens:
- Ongeveer 3-5 jongens;

- De jongen die tegen hem had gepraat droeg een grijze sjaal en mogelijk een donkerkleurig petje, op de zijkant voorzien van een Nike-logo.
- Waarschijnlijk allen Nederlandse jongens;
- Allen ongeveer 18 jaar oud

De politie is op zoek naar mensen die tussen 18.45 en 19.15 uur iets opvallens of ongewoons hebben gezien bij de geldautomaat bij winkelcentrum Stokhorst. Ook mensen die mogelijk weten wie de daders zijn, worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000. (2011012654)

Man aangehouden na steekpartij Enschede
Donderdagavond 10 februari vond omstreeks 23.40 uur een steekpartij plaats bij een woning aan de Weegschaalstraat in Enschede. Een 46-jarige Enschedeër is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Omstreeks 23.40 uur kreeg de politie melding van de steekpartij aan de Weegschaalstraat. Aanleiding was een ruzie in relationele sfeer. De 46-jarige Enschedeër kwam in worsteling met een 49-jarige Enschedeër, waarbij de 46-jarige uiteindelijk de 49-jarige heeft gestoken met een mes. De 49-jarige Enschedeër heeft zich in het ziekenhuis poliklinisch aan zijn verwondingen laten behandelen en is nu weer thuis. De 46-jarige Enschedeër is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak. (2011012698)

Fietsster gewond na botsing met autoportier Hengelo
Een 34-jarige vrouw uit Hengelo is donderdag 10 februari om 12.10 uur gewond geraakt toen zij met haar fiets over de Krabbenbosweg reed en een automobilist de deur van zijn auto opende. De automobilist, een 21-jarige man uit Hengelo, had zijn auto net geparkeerd en wilde uitstappen. Hij had niet in zijn buitenspiegel gekeken. De fietsster reed tegen het portier, verloor haar evenwicht en viel op de grond. Ze is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (201112462)

Voetgangster gewond na botsing met oplegger Almelo
Aan de Vriezenveenseweg is donderdag 10 februari rond 10.30 uur een 53-jarige vrouw gewond geraakt, toen zij werd geraakt door een oplegger van een vrachtwagen. De vrouw liep met collega's langs de kant van de weg. De vrachtwagen met oplegger passeerde en maakte een bocht naar rechts, waarbij de oplegger vermoedelijk naar links zwenkte. De vrouw werd geraakt en viel op de grond. De vrachtwagenchauffeur is doorgereden. Later is contact met hem gezocht en hij gaf aan niets van de aanrijding te hebben gemerkt. De vrouw is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. (2011012442)

Jongen aangehouden na mislukte overval Haaksbergen
Donderdagavond 10 februari is een 15-jarige jongen uit Zweden aangehouden nadat hij een mislukte overval had gepleegd in een woning in Haaksbergen.

Omstreeks 16.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een jonge knaap een woning aan de Klaashuisstraat in Haaksbergen was binnengekomen. Hij had onder bedreiging van een mes gevraagd om geld. De 36-jarige bewoonster wist de jongen duidelijk te maken dat hij geen geld zou krijgen. Vervolgens verliet hij zonder buit de woning en vluchtte weg. De vrouw schakelde direct de politie in en gaf een signalement op van de jonge knaap.

Meerdere politieauto's- en motoren werden ingezet zowel binnen de bebouwde kom van Haaksbergen als in het buitengebied, om de dader op te sporen. Ongeveer een uur later is de jongen door agenten aangetroffen op de Enschedesestraat in Haaksbergen. De 15-jarige jongen uit Zweden is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt wat de bedoelingen waren van de Zweedse knaap. (2011012600)

Algemene verkeerscontrole
Enschede
Donderdag 10 februari zijn op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Hierbij zijn 188 processen-verbaal uitgeschreven: door rood licht rijden (auto 8x, fiets 17x), verlopen APK (2x), rijden zonder gordel (30x), geen rijbewijs kunnen tonen (5x), geen kentekenbewijs kunnen tonen (3x), niet handsfree bellen (12x), foute verlichting (fiets 96x, bromfiets 1x, auto 1x), niet kunnen tonen van geldig ID (3x), openstaande boetes (3x), rjjden met bromfiets over fietspad (2x), rijden met verlopen rijbewijs (4x), niet kunnen tonen van rijbewijs (3x). (2011012668)

83-Jarige vrouw bekneld in auto Hengelo
Aan de H.C. Pootstraat is donderdag 10 februari rond 16.20 uur een 83-jarige vrouw uit Hengelo beklemd geraakt bij een aanrijding tussen drie auto's. De auto waarin de vrouw zat, werd bestuurd door een 87-jarige man uit Hengelo. Hij reed vanaf de P.C.Hooftlaan linksaf de H.C. Pootstraat in en zag daarbij een tegemoetkomende auto over het hoofd, die werd bestuurd door een 21-jarige man uit Hengelo. De 21-jarige man kon niet meer uitwijken. Bij de aanrijding botste de auto van de bejaarde mensen tegen de auto van een 22-jarige vrouw aan, die op de H.C.Pootstraat stond te wachten om rechtsaf richting de Sportlaan Driene te kunnen rijden. De 83-jarige vrouw werd door de brandweer bevrijd uit haar benarde positie. Zowel de 83-jarige vrouw als de 21-jarige man zijn met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011012646)

Goedkoop is duurkoop
Enschede
Bij een algemene verkeerscontrole aan de Haaksbergerstraat is donderdag 10 februari rond 19.10 uur een 34-jarige man aangehouden voor heling. De man reed zonder verlichting op zijn fiets voorbij. Hij kon geen identiteitsbewijs tonen, maar gaf zelf zijn persoonlijke gegevens. De man bleek een boete open te hebben staan. Omdat hij een opvallende bult ter hoogte van zijn buik en borst had, vroegen de agenten hem zijn jas te openen. De bult bleek een zwarte jas te zijn met het prijskaartje er nog aan. Hij zei de jas, met een winkelwaarde van 170 euro, voor 15 euro te hebben gekocht van een man op het station in Enschede. De jas is in beslag genomen en de man is aangehouden voor heling. Voor zowel de openstaande boete als voor het helen wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011012641)

Fietsster schrikt en valt met hoofd op straat Hengelo
Aan de Balistraat is donderdag 10 februari rond 9.20 uur een 71-jarige fietsster uit Hengelo gewond geraakt toen zij van een andere fietsster schrok. De vrouw reed op de kruising Balistraat met de Soendrastraat, evenals een 67-jarige fietsster uit Hengelo. Beide dames schrokken om onbekende reden van elkaar, waardoor de 71-jarige vrouw van de fiets viel. Zij kwam met haar hoofd op straat terecht en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011012368)

Gewond na inhaalmanoeuvre
Vriezenveen
Een 64-jarige vrouw uit Hoge Hexel is donderdag 10 februari rond 16.45 uur gewond geraakt, toen zij met de fiets ten val kwam op het Westeinde. De vrouw haalde een vóór haar fietsende 15-jarige jongen in. Net toen zij ernaast fietste, sloeg de 15-jarige jongen af, waardoor de vrouw ten val kwam. Zij is met onbekend letsel met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011012606)

-----------------------




Politie Twente