Ingezonden persbericht


DWARS Utrecht vindt trip naar Zürich onnodig duur en vervuilend

In april gaat er een delegatie van Utrechtse raadsleden naar Zürich om de architectuur daar als voorbeeld voor Leidsche Rijn te bestuderen. Als DWARS Utrecht vragen we ons af in hoeverre Zürich niet via Streetview bekeken kan worden, maar als ze als delegatie verwachten dat daarmee een nieuw Hoog Catharijne voorkomen kan worden, gunnen we hen het voordeel van de twijfel. Maar dat ze in een vliegtuig stappen en er ¤1300 per persoon voor wordt uitgegeven. daar snappen we als DWARS Utrecht niks van. We dragen dan ook graag een alternatief aan.

De trein naar Zürich is een goede vervanging voor het vliegtuig. Dit is veel beter voor het milieu en bovendien kost een retourtje in een luxe coupe maar ¤78. Voor een goed hotel betaal je ongeveer ¤125 voor 3 nachten en als je dan nog ¤100 rekent voor eten (er zit een goed, maar betaalbaar, vegetarisch restaurant in Zürich), dan kom je uit op ¤300. Dat is ¤1000 goedkoper dan het originele bedrag en met de bezuinigingen die de gemeente voor zich heeft liggen lijkt dit ons een veel gepaster bedrag. Er blijft dan ook meer geld over om in Leidsche Rijn te steken.

"Als de delegatie toch ook nog reisleiders nodig heeft, bieden wij ons als DWARSers daar graag voor aan. Wij gaan wel liftend naar Zürich en daar couchsurfen waardoor dit niks extra's hoeft te kosten." Aldus Folko de Haan van DWARS Utrecht.


---