Gemeente Beverwijk


Wethouder reikt Keurmerk Veilig Ondernemen uit

Het bedrijventerrein Wijkermeer heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald. Wethouder Frowijn van Economische Zaken reikte op donderdag 10 februari 2011 het KVO-certificaat uit aan de betrokken partijen. Het bedrijventerrein Wijkermeer is de eerste locatie in Beverwijk waaraan het KVO is toegekend.

Op het bedrijventerrein werken ondernemers, de eigenaar/beheerder, politie, brandweer en de gemeente samen aan de veiligheid en de leefbaarheid. De ondernemers hebben vooral last van vernielingen en verkeersoverlast. Daarnaast zijn ze niet of niet helemaal tevreden over het onderhoud van de groenvoorziening en het schoonhouden van het bedrijventerrein. Om deze vormen van onveiligheid tegen te gaan hebben de partijen een samenhangend pakket van maatregelen opgesteld.

Maatregelen

* Onderzoek naar mogelijkheden betere verlichting op de openbare weg;
* Deelname ondernemers aan SMS-alert;
* Uitvoeren van snoei- en maaiwerkzaamheden;
* Onderzoek mogelijkheden instellen parkmanager;
* Opzetten meld- en registratiesysteem;
* Schoon houden en groenonderhoud private terreinen;
* Preventie op brandveiligheid optimaliseren;
* Treffen preventiemaatregelen tegen diefstal en inbraken;
* Stimuleren aangifte bereidheid;

* Inventariseren plaatsen van bewakingscamera's
* Onderzoek creëren parkeergelegenheid.

Keurmerk Veilig Ondernemen
Door een KVO-project te starten en het KVO-convenant te ondertekenen, verbinden de betrokken partijen zich aan een structurele aanpak. De veiligheidsituatie wordt continu in de gaten gehouden. De afgesproken maatregelen worden bijgesteld als blijkt dat de aanpak zich op andere vormen van onveiligheid moet richten of als onvoldoende effect wordt bereikt. Doel is om het bedrijventerrein Wijkermeer voor ondernemers, personeel en bezoekers veilig en prettig te maken en te houden.

Beverwijk 11 februari 2010