Ingezonden persbericht


Persbericht

Marktleider TransIP registreert 500.000ste domein

Leiden, 11 februari 2011. TransIP doorbrak de grens van 500.000 geregistreerde domeinnamen. Daarmee is zij de eerste domeinnaamprovider in Nederland met een half miljoen .NL registraties. Het Leidse bedrijf is sinds 2003 actief op het gebied van domeinnaamregistratie. In 2008 bereikten zij de grens van 100.000 registraties. Het 500.000ste domein is Spijbelsmoes.nl. Ali Niknam, oprichter en directeur van TransIP, zegt over deze explosieve groei: "In Nederland is er bijna geen bedrijf of organisatie zonder website. Een nieuwe trend die wij signaleren, is dat grotere bedrijven voor hun marketingcampagnes gebruikmaken van actiewebsites: ze registreren een aparte website met als domeinnaam de slogan van hun campagne." "Verder is het aandeel particuliere domeinnamen enorm gestegen," aldus Niknam. "Dit heeft enerzijds te maken met de groeiende plek die internet in ons leven inneemt, en anderzijds met de lage prijs van domeinen en het gemak van nieuwe software waarmee mensen zelfwebsites kunnen bouwen."

Eerder deze week kondigde Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, nog het 25 jarige bestaan van het .nl domein aan. Ook volgens TransIP is het .nl-domein ongekend populair. Meer dan de helft van de via TransIP geregistreerde domeinnamen is een .nl-extensie, gevolgd door .com en .eu.


- einde persbericht ­

Over TransIP: Met meer dan 40.000 klanten en 500.000+ geregistreerde domeinnamen is TransIP de grootste aanbieder van domeinnamen binnen de Benelux en een belangrijke stakeholder op het gebied van webhosting en colocatie. Sinds de oprichting in 2003 heeft TransIP veel technologische innovaties op de markt gebracht waardoor het bedrijf bij uitstek thuisbasis is voor webguru's en top-engineers.




Ingezonden persbericht