Gemeente Rotterdam

Collegevergadering van

08 februari 2011

Burgemeester

1

08-02

Het college heeft voor de verkiezing van de leden van de Provinciale Staten voor de drie stembureaus met afwijkende openingstijden én de mobiele stembureaus de locatie en tijden vastgesteld. Deze plaatsen en tijdstippen worden gepubliceerd op www.rotterdam.nl en op de achterzijde van de kandidatenlijsten die huis-aan-huis worden verspreid

Wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed

1

08-02

Het college heeft ingestemd met het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan 'IJsselmonde-Centrum'. Dit bestemmingsplan actualiseert de huidige bestemmingsplannen en maakt nieuwe ontwikkelingen mogelijk, namelijk de uitbreiding en modernisering van het winkelcentrum Keizerswaard, de aanleg van een tramlus, een openbaar vervoerstation langs de Herenwaard en verplaatsing van de hogedruk gastransportleiding in de Groeninx van Zoelenlaan voor het gedeelte ten oosten van de Herenwaard. Verder zijn er wijzigingsbevoegdheden opgenomen voor de locatie van het KPN-gebouw aan de Ruigewaard. In de zes weken dat het plan ter inzage ligt kan iedereen zienswijzen indienen bij de gemeenteraad.

Wethouder Haven, Verkeer en Regionale Economie

1

08-02

Het college heeft een reactie op de Beleidslijn Toegankelijkheid Openbaar Vervoer 2011-2015 van de stadsregio vastgesteld. In deze Beleidslijn wordt aangegeven wat de plannen van de stadsregio zijn om het openbaar vervoer (beter) toegankelijk te maken voor mensen met fysieke beperkingen.

2

08-02

Het college heeft onder voorbehoud van enkele kanttekeningen, positief geadviseerd op de uitkomsten van de Verkenningsstudie traminfrastructuur Hillegersberg-Schiebroek van de stadsregio Rotterdam. Bij de formulering van het advies is gebruik gemaakt van de input van de deelgemeenten Hillegersberg-Schiebroek en Noord.

Wethouder Onderwijs, Jeugd en Gezin

1

08-02

Het college heeft een voorstel gedaan voor afdoening van de motie van raadsleden mevrouw M. ZivanoviIJ en de heer R. Buijt (Leefbaar Rotterdam) over 'Geen doofpot na overlijden baby's'.

Het college heeft zijn antwoorden op de schriftelijke vragen van raadsleden de heer R. Buijt en mevrouw M. ŽivanoviIJ (Leefbaar Rotterdam) vastgesteld over baby's in probleemgezinnen die zijn overleden ondanks eerdere afspraken.

Het college heeft zijn antwoorden vastgesteld op de schriftelijke vragen van het raadslid de heer A. Alaoui (PvdA) over ' Beleid Jeugdzorginstellingen naar aanleiding van onderzoek Onderzoeksraad voor Veiligheid'.

Wethouder Werk, Sociale Zaken en Stedelijke Economie

1

08-02

De minister van WWI heeft evenals in 2008 (¤ 2,8 mln), 2009 (¤ 4,32 m2 mln) en 2010 (¤ 4,32 mln) voor 2011 ¤4,32 mln) toegekeekend voor de bewonersinitiatieven in WWI-wijken. Het college heeft besloten dit budget op basis van inwonersaantallen te verdelen over de deelgemeenten die één of meer WWI-wijken binnen hun grenzen hebben.

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


*

het raadslid H.C. van Schaik (Leefbaar Rotterdam) over cashautomaten voor detailhandel


*

het raadslid de heer F. el Haji (PvdA) over hoge bovenschoolse afdrachten en de groeiende afstand tussen de schoolbesturen en de werkvloer


*

de raadsleden R. Buijt (Leefbaar Rotterdam) en mevr. A.G. Fähmel-van der Werf (Leefbaar Rotterdam) over toezicht crèches


*

raadslid mevr. N.E. Weltevrede (CDA) over de kwaliteit en veiligheid van kinderopvang in Rotterdam