Gemeente Achtkarspelen


2011/JM_012
Buitenpost, 11 februari 2011

Wethouder trakteert op Oranjekoek
Gemeentebestuur feliciteert obs 't Holdersnest met Onderwijsprijs

Wethouder Marten van der Veen bracht vrijdag 11 februari namens het gemeentebestuur van Achtkarspelen de felicitaties over aan obs 't Holdersnest. De basisschool uit Harkema won 10 februari de Friese Onderwijsprijs voor het project Kids en Company. De portefeuillehouder Onderwijs trakteerde alle kinderen en de juffen en meesters op Oranjekoek.

Wethouders van der Veen vertelde dat de gemeente Achtkarspelen 'tige grutsk is op de prestaasje fan bern en personiel fan 't Holdersnest. Jim ha ek grutte kâns foar de Nasjonale Underwiisprijs op 30 maart yn Amsterdam.'

Ondernemend gedrag stimuleren
't Holdersnest wil ondernemend gedrag van leerlingen, leerkrachten en ouders stimuleren. Het ambitieniveau moet omhoog en de leerresultaten kunnen verbeteren. Daarom is het project Kids en Company gestart. Hierbij werken de kinderen in eigen bedrijfjes.

'Het samenwerkingsverband dat is ontstaan tussen basisscholen, voortgezet onderwijs en een aantal ondernemingen is een geslaagde poging om goed onderwijs te geven en tegelijkertijd de "ondernemersgeest" bij leerlingen te vergroten. De bedrijfjes hebben alles om kinderen enthousiast te maken. Ze zullen er veel van opsteken, want om een bedrijf te runnen, moet je wel wat kunnen: rekenen, promotiemateriaal maken, omgaan met klanten. Heel positief is ook de betrokkenheid van de ouders. Hun enthousiasme werkt stimulerend en verdubbelt het effect', aldus de jury van de Friese Onderwijsprijs.

Nominatie Nationale Onderwijsprijs
Met het winnen van deze tweejaarlijkse Onderwijsprijs dingt de school mee naar de Nationale Onderwijsprijs. De uitreiking hiervan is in mei in Amsterdam. Naast de nominatie voor de Nationale Onderwijsprijs kregen de winnaars als trofee de Bronzen Olifant.


Noot voor de redactie (