Onafhankelijke Ziekenfondsen verkozen tot Best Finance Team 2010

11/02/2011 16:12

Onafhankelijke Ziekenfondsen-Mutualités Libres

Gisteravond ontvingen de Onafhankelijke Ziekenfondsen de award 'Best Finance Team van het jaar 2010' in de categorie non-profit/public sector. De jury roemde de innovatieve aanpak van de zorgverzekeraar bij de creatie van een nieuw financieel model voor de hele onderneming.

BRUSSEL, 11 februari 2011. Een vijftienkoppige jury samengesteld uit financiële directeurs uit de bedrijfs- en publieke sector, bekroonde de Onafhankelijke Ziekenfondsen voor hun 'XXL-project'. Daarmee implementeerde de zorgverzekeraar op een relatief korte tijd een innovatief en uitgebreid financieel software platform dat zowel het financiële beheer van de gehele onderneming vereenvoudigt als de strategische inzichten vergroot. Vooral de reikwijdte van het project, waarbij naast de Landsbond ook de zeven ziekenfondsen die hij vertegenwoordigt en een vijftigtal subondernemingen betrokken waren, maakte indruk op de jury.

Xavier Brenez, Directeur-Generaal van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, feliciteert de ploegen die hebben bijgedragen tot het succes van het 'XXl-project' en is fier dat de ziekenfondssector de vinger aan de pols houdt van innovatie en kwaliteit inzake financieel beheer.

De Best Finance Awards zijn een initiatief van CFO Magazine en bekronen ondernemingen wiens financiële afdeling een project realiseerde dat de efficiëntie van de werking van de financiële afdelingen of de hele onderneming heeft vooruitgeholpen. De awards worden uitgereikt in vijf categorieën: BFT grote bedrijven, BFT middelgrote bedrijven, BFT non-profit/public sector, Best Practice in working capital management en Best Practice in corporate performance management.

******

Over de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

De Onafhankelijke Ziekenfondsen groeperen 7 ziekenfondsen: Omnimut Mutualité Libre de Wallonie, Euromut, Freie Krankenkasse, Mutualité Libre Securex, Partenamut Mutualité Libre, OZ Onafhankelijk Ziekenfonds en Partena Onafhankelijk Ziekenfonds.

Met meer dan 2.000.000 leden, zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de op twee na grootste verzekeringsinstelling van het land.

De Onafhankelijke Ziekenfondsen staan garant voor een kwaliteitsvolle dienstverlening in het kader van de verplichte en aanvullende verzekering, aangepast aan de eisen en noden van de huidige maatschappij.

Persverantwoordelijke:

Karima Amrous - Manager externe communicatie

Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

Sint-Huibrechtsstraat 19, 1150 Brussel

Tel. : 02/778.94.33 - Gsm : 0474/32 14 46

E-mail : karima.amrous@mloz.be - website: www.mloz.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel