GroenLinks
Debat "GroenLinks partij voor ondernemers?"

16
feb
16 feb 2011, 16:45u
Locatie: Café Schlemmer te Den Haag
Sprekers: Bruno Braakhuis

Werkgroep De Werkvloer organiseert volgende week woensdag, 16 februari, een debat met als thema 'GroenLinks partij voor ondernemers?'. Sprekers zijn onder andere Bruno Braakhuis (2e Kamerlid GroenLinks), Marike Stellinga (Elsevier) en Ewald Engelen (UvA). Het debat vindt plaats in Cafe Schlemmer in Den Haag.

Sinds de recente financieel-economische crisis is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) bezig aan een opmars. Doe je niet aan MVO, dan ben je een buitenbeentje. Sterker nog, steeds meer bedrijven zien duurzaamheid als dé kans voor innovatie en groei. Duurzaamheid wordt in toenemende mate gezien als weg uit de economische crisis.

Omdat het thema duurzaamheid in het hart ligt van het politieke zijn van GroenLinks en deze partij hervormingen, ook op andere terreinen, niet schuwt, zou je mogen verwachten dat ondernemers steeds beter de weg naar deze partij weten te vinden. GroenLinks een partij voor ondernemers?

De ondernemerswerkgroep Groen Onderneemt! (voorheen De Werkvloer) nodigt je van harte uit om deze vraag te bediscussiëren met Bruno Braakhuis (Tweede Kamerlid GroenLinks), Marike Stellinga (chef redactie economie Elsevier) en Ewald Engelen (hoogleraar financiële geografie UvA).

We zullen de discussie voeren aan de hand van de ideologische achtergrond van GroenLinks en verschillende inhoudelijke dossiers, zoals de arbeidsmarkt en sociale zekerheid, onderwijs en innovatie, verkeer en vervoer, belastingen en Europa.

Voorafgaand aan het debat wordt het boekje `Ondernemen is Groen en Links', gemaakt in beheer van Groen Onderneemt!, overhandigd aan Bruno Braakhuis.

Het programma ziet er verder als volgt uit:
16.45 uur: Inloop
17.00 uur: Welkom door Arno Uijlenhoet (voorzitter Groen Onderneemt!) 17.05 uur: Uitreiking boekje `Ondernemen is Groen en Links' aan Bruno Braakhuis
17.10 uur: Paneldebat `Is GroenLinks een partij voor ondernemers?' met Marike Stellinga, Ewald Engelen en Bruno Braakhuis 18.00 uur: Sluiting en borrel

Aanmelden via dewerkvloer@groenlinks.nl