Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 13-02-2011

10 aanhoudingen in uitgaanscentrum

TILBURG: De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag 10 personen aan in het centrum. Twee personen werden aangehouden voor belediging van een agent, een voor het bespugen van een portier, een voor het verstoren van de openbare orde en een voor baldadigheid. Rond 02.30 uur ontstond er een vechtpartij op de Heuvelring waarbij vier personen zijn aangehouden. Een 17-jarige Tilburger en een 20-jarige man uit Udenhout waren op de vuist gegaan met een 20-jarige en een 21-jarige Tilburger. De betrokkenen liepen zwellingen, kleine wondjes en pijnlijke plekken op. Of er aangifte zal worden gedaan is niet duidelijk. De vier zijn ingesloten voor verhoor.
Een 22-jarige Tilburger werd om 03.30 uur aangehouden voor mishandeling in een horecagelegenheid. De man wordt ervan verdacht een 23-jarige Tilburgse te hebben geduwd en geslagen. De vrouw deed aangifte en verklaarde dat er in het café werd geduwd door een man en dat een bekende van haar hier iets van zei. Toen het uit de hand liep sprong ze tussenbeiden en kreeg ze enkele klappen en werd aan haar haar
getrokken. Ook werd haar jas, die ze op dat moment vast had, gestolen. De verdachte komt in aanmerking voor een 'weekendje weg'. Hij is in verzekering gesteld.

Ook zijn er bekeuringen uitgeschreven voor glas op straat (1), wildplassen (1), verkeerd parkeren (4) en het negeren van een
inrijverbod (1).

Jongen (15) aangehouden voor poging tot woninginbraak

TILBURG: Een 15-jarige Tilburger is zondag rond 01.40 uur aangehouden voor een poging tot inbraak. Een bewoonster van de Stroomlaan was even daarvoor televisie aan het kijken in haar slaapkamer, toen ze een harde klap en gemorrel aan de voordeur hoorde. De vrouw alarmeerde direct de politie. Deze zag een jongeman uit de tuin aan de Stroomlaan komen en zich voegen bij een tweede persoon. Bij het zien van de politie ging het tweetal er vandoor. De agenten zetten de achtervolging in en hielden de 15-jarige jongen aan. De andere jongeman is niet meer aangetroffen.
Vlak voor de melding van de bewoonster van de Stroomlaan kwamen er meldingen binnen van een inbraak en een poging tot inbraak aan de Aa of Weerijs en het Veerse Meer. Bij beiden gevallen werd een ruit vernield. Bij de inbraak aan het Veerse Meer werd de woning doorzocht. Bij een van de inbraken werden twee jongemannen gezien. Of de verdachte in verband kan worden gebracht met meerdere zaken wordt onderzocht. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Vijf aanhoudingen voor diefstal blikjes bier

GOIRLE: De politie hield zondag even na 01.00 uur vijf jongeren aan voor diefstal van blikjes bier aan De Hovel. Een getuige had de jongeren gezien en alarmeerde de politie. Het vijftal bleek blikjes bier te hebben gestolen vanaf het terrein van een supermarkt aan De Hovel. Een 15-jarige en 16-jarige jongen uit Diessen, een 15-jarige jongen uit Hilvarenbeek en 15-jarige en een 13-jarige jongen uit Tilburg werd door bikers gesnapt met een aantal lege blikjes bier om zich heen in het park aan de Dorpsstraat. Ze zijn aangehouden en gaven de diefstal toe. Na verhoor zijn de verdachten overgedragen aan hun ouders. Tegen hen wordt dossier opgemaakt.

Man aangehouden voor slaan vrouw

TILBURG: Een inwoonster van de wijk Wandelbos alarmeerde zaterdag om 19.00 uur de politie, omdat zij geslagen was door haar man. Bij aankomst gaf de 33-jarige vrouw verklaarde bij aankomst van de agenten dat ze door haar man in het gezicht was geslagen en dat ze aangifte wilde doen. De 38-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 13-02-2011 15:48 | © Regio Midden en West Brabant |