Dance evenement Hard Bass in GelreDome opnieuw groot succes

13/02/2011 15:06

B2S Events BV

ARNHEM - Zaterdag 12 februari j.l. vond het jaarlijks terugkerende evenement Hard Bass plaats in, een al enkele weken van tevoren, uitverkocht GelreDome te Arnhem. Het evenement is ook dit jaar een groot succes geworden: ruim 25.000 bezoekers uit tientallen verschillende landen vonden hun weg naar Gelredome en gingen van 22.00 uur tot 07.00 uur uit hun dak op het beste dat Hardstyle te bieden heeft. Hard Bass is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste indoor-dance events van Nederland. Organisator b2s spreekt van het hoogtepunt uit de geschiedenis van Hard Bass, dat voor de derde keer plaats vond in de multifunctionele Arnhemse locatie.

Hard Bass is een uniek concept binnen de dance-evenementen door haar opzet. Door het samenstellen van vier teams bestaande uit diverse artiesten, ontstaat op het podium een unieke synergie die overslaat op het publiek. De samenwerking tussen deze artiesten zorgt voor een sfeer die op geen enkel ander dance-evenement plaats kan vinden. Teams Red, Blue, Green en Yellow bestonden uit artiesten als Headhunterz, Noisecontrollers, Zany, Crypsis maar ook Italiaanse acts als Tatanka en Zatox en het Australische duo Bioweapon.

PRODUCTIENIVEAU

De ontwikkeling van het muziekgenre loopt synchroon met het productieniveau van het evenement. "Wij zijn heel erg trots op deze waanzinnige editie van Hard Bass. De show heeft nog beter uitgepakt dan we hadden gehoopt. Alles klopte." aldus Vincent van der Heijden van organisator b2s: "Naar ons idee is deze editie de beste die we tot nu toe hebben georganiseerd en daarmee laten we zien nog steeds naar een hoger niveau te groeien."

HULPDIENSTEN

Tijdens het evenement hield de politie in totaal 139 bezoekers aan, allen op verdenking van drugsbezit. Van het aantal aangehouden verdachten is tegen 52 een proces-verbaal opgemaakt. Aan 38 werd gelijk een dagvaarding uitgereikt. Eén persoon kreeg een taakstraf opgelegd en aan de overigen werd een geldboete opgelegd. Onder de verdachten is voor 1.185,- aan transacties geïnd. De grootste hoeveelheid die bij een bezoeker werd aangetroffen was 42 XTC-pillen. Bij de eerste hulp zijn 150 geregistreerde zorgcontacten geweest, waarvan er 44 middelgerelateerde klachten waren. Alle personen hebben na behandeling op eigen gelegenheid de eerste hulp post verlaten.

ACHTERGROND

Hard Bass koos in 2009 voor het eerst GelreDome tot haar nieuwe thuisbasis, nadat het jarenlang in het SilverDome te Zoetermeer werd georganiseerd. Het evenement heeft aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van Hardstyle, welke is uitgegroeid tot een internationaal geroemde stroming. De sterk stijgende populariteit van het evenement, plus de uitgebreidere mogelijkheden van GelreDome, deden organisator b2s besluiten de overstap te maken naar Arnhem. Hard Bass is één van de meest spectaculaire events van het jaar in GelreDome, zowel op visueel als op muzikaal gebied. Hard Bass is ook één van de jaarlijks terugkerende evenementen in GelreDome.

b2s is opgericht in 2001 en groeide uit tot één van de marktleiders op het gebied van de harde dance stijlen. Behalve Hard Bass geeft de organisatie ook evenementen als Decibel outdoor festival, Knock Out! en Thrillogy waar jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers op afkomen.





http://www.b2s.nl