Universiteit Twente

Studium Generale: Film & filosofie

14 februari 2011

`Het echte leven' is dit jaar het thema van de maand van de filosofie. En natuurlijk, alles aan film is onecht, gemaakt, verzonnen, geconstrueerd. Maar ook, film kan gevoelens en beelden oproepen, die echter en dieper zijn dan in het gewone leven. Film bevindt zich daardoor niet alleen in het domein tussen echt en onecht, maar kan ook helpen dat onderscheid te maken. In deze cursus komen vele filmfragmenten voorbij die ons confronteren met wat wij echt vinden.

Programma:
Maandagavond 7 februari - Concordia Cinema, Oude Markt Enschede. 19.30-21.00 uur.
Hoe goed is ons waarnemen? Van Rashomon via 12 Angry Men tot Minority Report.

Maandagavond 14 februari - Concordia Cinema, Oude Markt Enschede. 19.30-21.00 uur.
Hoe echt is onze werkelijkheid? Van The Matrix via Jumper tot Inception.

Deze cursus wordt verzorgd door prof. dr. Henk Procee, bijzonder hoogleraar filosofie aan de Universiteit Twente en directeur van het Studium Generale.

Aanmelden vooraf is nodig en kan via sg.info@gw.utwente.nl of via 053-4893321. De kosten voor deze cursus bedragen 10 euro (studenten), 15 euro (niet-studenten) en 12 euro (kortingkaarthouders Concordia).

Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met Concordia Cinema te Enschede. Ga voor meer informatie en het complete overzicht van aankomende activiteiten naar de website van het Studium Generale: www.utwente.nl/sg.