Drie dagen actie in OV grote steden

19/01/2011 16:35

ABVAKABO FNV

Vanmiddag hebben de bonden van het OV in de drie grote steden (Abvakavbo FNV, FMV Bondgenoten, ABGP, VOR en BV2002) besloten om op 14, 15 en 16 februari actie te voeren. De acties hebben tot doel de reizigers en de rest van Nederland duidelijk te maken wat de gevolgen zijn van de voorgenomen aanbesteding van en bezuinigingen in het OV in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.

De kabinetsvoornemens zullen ertoe leiden dat in de grote steden ongeveer 40 procent minder trams, bussen en metro's gaan rijden. Via de aangekondigde acties willen de bonden deze desastreuze gevolgen voor iedereen zichtbaar maken. In de komende dagen wordt nadere invulling gegeven aan de acties.

Een dag na de acties in het OV, op 17 februari, vindt een manifestatie in Den Haag plaats van werknemers uit de hele publieke sector. Onder andere werknemers van gemeenten, provincies, maar ook agenten, militairen en de werknemers van de stadsvervoersbedrijven maken zich dan sterk voor de kwaliteit van de publieke sector. Het kabinet dreigt met enorme bezuinigingen die voor deze werknemers onaanvaardbaar zijn.